“Nu am discutat cu nimeni despre preluarea postului de ministru al Tineretului şi Sportului. Oricum, din câte ştiu eu, când se fac aceste numiri se ţine cont mai ales de experienţa politică”
Mariana Bitang

220 de parlamentari au votat marţi pentru înfiinţarea comisiei. “Vă rog să votaţi pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă, deoarece este pentru mine o ocazie să dovedesc că sunt nevinovată, că sumele şi contractele au fost atribuite perfect legal”, a declarat, ironic, ministrul Monica Iacob Ridzi.

Bellu, varianta de rezervă

Pe de altă parte, se înmulţesc informaţiile conform cărora actualul ministru va fi sacrificat. Surse apropiate preşedintelui Traian Băsescu confirmă că favorită pentru a prelua fotoliul ministerial, care ar rămâne vacant, e fosta mare antrenoare de gimnastică Mariana Bitang (47 de ani), actual consilier prezidenţial pe probleme de sport. Varianta “B” e numirea fostului antrenor, actual secretar de stat, Octavian Bellu.

Ponor: «Ar aduce credibilitate!»

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena, crede că Mariana Bitang e cea mai bună alegere pentru postul de ministru: “Cred că Mariana ar fi cea mai bună soluţie. E o persoană responsabilă, care vine din lumea sportului. Cred că, împreună cu domnul Bellu, ar forma o echipă care ar scoate mişcarea sportivă la liman”.

«Ridzi, dă-mi cei 5.600 de lei!»

Pentru medalia de bronz de la Europene, luptătorul Eusebiu Diaconu (foto, în roşu) ar urma să fie recompensat cu 5.600 de lei de MTS. “Nu am primit nimic. Am muncit mai mult pe banii noştri, şi eu, şi antrenorul meu, am mai făcut şi rezultate, dar încă nu am luat premierea pe care o merităm. Trebuie să-mi dea cei 5.600 de lei”, a acuzat sportivul.

«Este o înscenare politică»

La inaugurarea, de ieri, a bazinului olimpic de la Izvorani, ministrul tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi, a fost pusă la colţ cu întrebări privind cheltuielile nejustificate de la “Zilele Tineretului”. “Tot ce mi se-ntâmplă e o înscenare politică”, a replicat Ridzi, în apărarea căreia a sărit fostul preşedinte COSR, Ion ţiriac. Acesta a susţinut-o pe Ridzi, spunând că nu ar trebui să fie atacată atât de dur şi că Justiţia va trebui să se pronunţe în acest caz. Şi situaţia financiară deloc roz a federaţiilor sportive din România a fost adusă în discuţie. “Ştiu că sunt probleme, dar în curând îşi vor lua banii”, a explicat Ridzi. Ea va fi audiată marţi în comisia de anchetă de la Camera Deputaţilor în legătură cu acest scandal.

Urmărește-ne pe Google News