Are probleme şi cu pielea

Celiachia i-a provocat lui Djokovic probleme şi la nivelul pielii. Dermatita herpetiformă Duhring, boală caracterizată prin erupţii ale pielii ce durează între 6 săptămâni şi 6 luni, poate apărea în toate etapele vieţii unui sportiv de performanţă şi are o frecvenţă de 1 caz la 1.750 de persoane. Dacă Novak renunţă la regimul alimentar draconic, pielea sa se poate umple de iritaţii şi de eczeme!

N-are voie nici dulciuri, bere sau borş!

bere sau borş! De asemenea, Novak Djokovic se abţine de la produsele care conţin proteine de grâu, orz, ovăz, secară şi derivatelor lor (făină, griş, pâine, macaroane, biscuiţi, napolitane, prăjituri, sosuri, muştar). La acestea se adaugă dulciurile, mezelurile, brânzeturile, berea şi borşul, care conţin adaosuri de gluten. Practic, Novak nu se poate “îndulci” deloc.

S-a antrenat şi în România

Ion Ţiriac a dezvăluit, la PRO TV, un alt aspect inedit legat de cariera lui Novak Djokovic. “Când nu avea bani suficienţi pentru a se pregăti la Belgrad, Djokovic se antrena în România. Bravo lui, uite unde a ajuns!”, a comentat fostul mare tenismen român.

Urmărește-ne pe Google News