Jean Pădureanu a fost primul căinat de apropiaţi că-şi va găsi sfârşitul după gratii, ţinând cont de problemele medicale pe care le acuza şi înainte de încarcerare. Însă toate „pronosticurile” defetiste au fost infirmate şi nimic din starea sa actuală nu pare să ducă la conluzia că acesta îşi riscă viaţa după gratii. Rând pe rând, şi alţi „colegi” de suferinţă au cerut câteva ore de libertate ca să se controleze.
Cristi Borcea, Mihai Stoica, Ioan Becali şi Gigi Neţoiu au dat şi ei câte o fugă pe la doctori pentru diverse analize. Cât de reale sau de închipuite au fost problemele reclamate de oamenii de fotbal care înainte se certau ca la uşa cortului, iar acum se plâng de „n” necazuri medicale? Câte sunt „aroganţe” de genul celei puse la cale de Gigi Becali sau sunt suferinţe adevărate? Deşi abia au trecut patru luni de la arestarea celor opt inculpaţi din Dosarul Transferurilor, doar trei n-au ajuns până acum în vreun cabinet sub supraveghere medicală.
„Jean Pădureanu cred că va fi primul care va fi eliberat. Are 80 de ani şi probleme mari de tot la inimă. Are diabet, face şase injecţii pe zi. E paradit rău de tot”, spunea Mitică Dragomir, fostul preşedinte de la LPF, după arestarea ex-preşedintelui clubului Gloria Bistriţa. „Pronosticul” nu i-a ieşit „Oracolului de la Bălceşti”, fiindcă nici medicii penitenciarului n-au constatat că „Tata Jean” ar fi în pericol, nici fostul şef al „Cooperativei” n-a mai dat semne că ar fi prea „paradit”, nici n-a fost graţiat. Vârsta înaintată a lui Pădureanu reprezintă un pericol şi în arest, şi în libertate.
Mihai Stoica are „probleme serioase”! Serios?
Mihai Stoica a solicitat săptămâna trecută o ”învoire” de la Penitenciarul Rahova, unde îşi execută pedeapsa, pentru a efectua un control medical la Spitalul Militar Universitar. S-a spus că MM are ”probleme serioase”, dar nimeni n-a precizat cu exactitate despre ce este vorba. Ioan Becali a ajuns şi el la Spitalul Peitenciarului Rahova, după ce a suferit o rutpură musculară şi s-a anunţat că necesită o intervenţie chirurgicală, iar Gigi Neţoiu a acuzat o criză de bilă și a fost transpoortat la Spitalul Militar.
Fostul acţionar dinamovist Cristi Borcea a fost internat de urgenţă, la sfârșitul săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean Constanţa, unde a fost supus mai multor investigații medicale, din cauza unor probleme cardiace. Medicii au constatat că starea ex-conducătorului ”câinilor roșii” nu este una foarte gravă, motiv pentru care acesta a fost externat luni seară și s-a întors în închisoare. Borcea a mai acuzat şi alte probleme de când a fost închis, el efectuând câteva analize şi la spitalul Penitenciarului Poarta Albă. Interesant este că, în în primăvara anului 2012, Borcea a suferit o operaţie pe cord, iar opeste doar câteva luni făcea celebrul său dans a la Shakira, în tribunele Arenei Naţionale, după ce Dinamo câştiga Cupa României în faţa celor de la Rapid.
Singurii condamnaţi din ”Dosarul Transferurilor” care, până acum, nu au acuzat probleme medicale sunt Gică Popescu, Victor Becali şi George Copos.
Psihiatrul Florin Tudose: ”Sunt unele semne de întrebare”
Pentru a încerca să dezlege misterul îmbolnăvirii subite a unor persoane cu notorietate care se află în penitenciar, SportNews.ro a apelat la profesorul universitar doctor Florin Tudose, medic psihiatru. ”E posibil să te îmbolnăveşti, când ajungi în penitenciar. Privarea de libertate, schimbarea radicală a stilului de viaţă, imaginea pătată, stresul sunt factori care pot îmbolnăvi pe oricine.
Pe de altă parte, felul în care se îmbolnăvesc unele persoane după ce comit fapte penale ridică unele semne de întrebare. Ajungi să te întrebi cum de oameni aşa de bolnavi nu s-au protejat înainte? De ce n-au urmat şi înainte un tratament, de ce nu au ajuns atât de des în spital?
Am văzut că o persoană condamnată, care tot umbla cu un guler cervical şi cerea să fie eliberat pentru a se opera, a venit apoi şi a spus că aşa l-a învăţat avocatul, ca să-i impresioneze pe judecători! Cum să nu-ţi ridici atunci semne de întrebare în privinţa acestor îmbolnăviri? Din păcate, eu cred că pe mulţi condamnaţi îi învaţă avocaţii să facă aşa. Ca să le ia banii, le spun: «Hai, dom’ne, că aşa o să avem succes».
Totuşi, dacă este vorba despre o tactică, nu cred că ea mai poate avea un efect pozitiv în rândul opiniei publice. Nu cred că oamenii sau cei care aplică legea se mai pot înduioşa de astfel de metode. Dimpotrivă… În plus, nici medicii nu mai pot fi convinşi uşor să elibereze ceritificate de boală, dacă nu e cazul. S-au dezis şi ei de astfel de practici”, ne-a declarat psihiatrul Florin Tudose.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!