Fundașul golgheter Mitrea, 12 goluri stagiunea trecută, a deschis scorul pentru ”marinari”, cu o lovitură de cap, după un corner executat de Ianis Hagi (3). Marius Croitoru a restabilit egalitatea, cu un șut plasat, din interiorul careului (19).

Apoi, Ioan Filip a reușit un gol senzațional: recuperare în propriul careu, cursă de 50 de metri, ”diagonală” imparabilă pentru Iliev: 1-2 (33). Fostul jucător al Petrolului a dedicat golul soției, care este însărcinată.

Același Croitoru a răspuns în stil mare: 2-2 (55)! Gol dintr-o foarfecă laterală, de la 8 metri.

„Croitoru îmi place, la vârsta lui joacă bine. Eu credeam că se lăsase, acum doi ani se lăsase … S-a apucat iar. Când l-am văzut la Bacău acum trei ani, am zis că se lasă. E titirez, zici că e drac, drac împielițat zici că e pe teren, face de toate, orice. Bravo lui, e un exemplu prin ceea ce da pe teren”, a declarat Hagi. Marius Croitoru, 34 de ani, joacă la Botoșani din 2012. A evoluat la Steaua în sezonul 2007–2008.

VIDEO, AICI.

FC Botoșani speră să întoarcă joi (ora 20.00, DigiSport) soarta duelului cu Legia Varșovia, din turul 2 preliminar al UEFA Europa League, după 0-1 în Polonia. Dacă se califică în faza următoare a competiției, FC Botoșani va întâlni învingătoarea dublei manșe dintre Kukesi (Albania) și Mladost Podgorica (Muntenegru). În tur, la Tirana, Mladost s-a impus cu 1-0 și are acum prima șansă la calificare.

Digi Sport transmite și partida retur dintre Astra Giurgiu și Inverness, 1-0 în Scoția. Meciul pentru accederea în turul al treilea preliminar al UEFA Europa League e tot joi, la ora 21:00 (Digi Sport 2) În turul următor, Astra ar urma însă să aibă un adversar extrem de dificil, West Ham United (Anglia), care va trece de Birkirkara (Malta).