Preşedintele ţării, Mokgweetsi Masisi, a decretat două jumătăţi de zi de sărbătoare legală, prima în onoarea sprinterului în vârstă de 21 de ani, care a câştigat aurul la 200 de metri şi argintul cu ştafetă 4×400 e metri, iar a doua pentru a sărbători întoarcerea în ţară a delegaţiei Botswanei.

Tebogo și colegii alături de care a luat argintul au fost primiți ca niște eroi la Gaborone, capitala țării cu 2,6 milioane de locuitori. Zeci de mii de oameni au fost prezenți pe stadion pentru a sărbători performanțele de la Paris.

Ulterior, într-un comunicat de presă, guvernul a anunţat crearea unui fond pentru a „facilita contribuţiile financiare pentru a recompensa performanţa remarcabilă a echipei Botswanei”.

Textul este însoţit de un număr de cont pe care cetăţenii îl pot folosi pentru a face un transfer „individual sau către întreaga echipă”.

Iniţiativa nu a fost bine primită de internauţi, într-o ţară care suferă de un şomaj ridicat (25%) şi al cărei Indice de Dezvoltare Umană (IDU) este doar pe locul 100 în lume, din 188 de ţări.

Cu un aur și un argint, Botswana a încheiat pe locul 55 în clasamentul pe medalii.

Urmărește-ne pe Google News