„Lucrez cu doi copii cu potențial bun, Doru și Alex. Au venit de la căminul de copii din Periș, prin Alexandra, un voluntar. I-a întrebat ce sport vor să facă și au zis de box!”, dezvăluie pugilistul.
„Dacă mă ascultă și își văd de treabă, pot ajunge la performanță! Cei care au grijă de ei au vrut să plătească pentru orele lor de antrenament, dar n-aveam cum să le percep taxă”, explică el.
”Puștii vin la sală de 3-4 ori pe săptămână. Simt că mă identific cu ei, și eu am plecat de jos, dintr-o familie modestă, cu mulți copii, iar prin box am putut să mă realizez. Ședințele de pregătire pe care le fac cu ei îmi dau o energie pozitivă. Iar pe Doruleț și pe Alex îi văd ca pe Rocky”, completează Cristea.
Boxdupabirou.ro!
Atunci când nu boxează, Cristea îi învață pe alții să boxeze. El e romotorul proiectului boxdupabirou.ro și i se mai spune „profesorul gulerelor albe”: „La început, corporațiștii sunt sceptici, însă, ușor-ușor, începe să le placă. Modelul e importat din America, sport după serviciu. Sala are ring și saci de box, dar și o zonă de fitness, unde ne concentrăm pe forță. Cel mai bine e să lucrezi cu cu greutatea corpului”.
Antrenorul spune că „totul e o modalitate de a te menține în formă, pentru că antrenamentele de box sunt solicitante. Cred că fiecare a visat la un moment dat că e Clay, Tyson, De La Hoya, Maywether ori Mihai Leu, așa că oamenii vin să-si transforme visul într-o realitate, atât cât le permit forțele. Cei mai mulți dintre elevii mei sunt corporatiști care văd în antrenamentele de box o variantă de mișcare. Am și români, și străini, și doamne, și domni, și copii. Eu îi antrenez ca pe niște profesioniști, doar că la altă intensitate. Am botezat sala «White collar boxing Bucuresti», adică «Clubul de box al gulerelor albe», iar oamenii sunt deosebit de cooperanți și de încântați vizavi de ceea ce fac. «White collar boxing» este de fapt un concept răspândit în Marea Britanie și Statele Unite pe care l-am importat în România”.
„În trei luni, corporatiștii pot intra în ring”
Cristea spune că sunt câteva cluburi în București și se organizează meciuri între sportivii care fac box de întreținere: ”Dacă azi vine la sală și face antrenamente de trei ori pe săptămână, în trei luni poate intra în ring cu un adversar de nivelul lui. În principiu, meciuri se joacă pe durata a trei reprize de un minute și nu se dau lovituri tari. Dacă se încing spiritele, ii oprim din colț!”.
Cu Robert, s-au pregătit, de-a lungul vremii, Pepe sau omul de radio Mihai Dobrovolschi. La sala lui grosul de ”învățăcei” e alcătuit din executivi la firme importante din Capitală.
- „Din păcate, boxul nostru de amator nu mai e la același nivel ca acum câțiva ani. Erau frații Simion, Doroftei, Vastag, sportivi foarte bun. Acum, la naționalei, ai maximum două-trei meciuri cu boxeri slăbuți și ieși campion național. Sincer, dacă un elev de-ai mei vine 3-4 ani la sală și e serios, am curaj să merg cu el la Naționale”;
- „Trebuia să merg și eu la gala în care Mircea Badea s-a bătut cu Tedi,, am fost invitat. În opinia mea, a fost o greșeală ca omul de televiziune, care face sport de întreținere, să urce în ring cu un luptător cu ceva rezultate la profesioniști. Sincer, Badea nu prea are experiență pentru a se băga la astfel de bătăi”;
- „S-a retras Lucian Bute, dar îl văd Ronald Gavril viitor campion mondial la profesioniști. E foarte bun, nu și-a spus ultimul cuvânt. Mai ales că e manageriat de Floyd Mayweather”.
„Frumușelul” revine în ring
Cristea, supranumit „Frumușelul” și antrenat Stelian Bugheață și de Erwah Al Nablsi de revine în ring pe 15 iunie, la Timișoara, în gala „Noaptea Spartanilor 2”. Va fi un meci de șase reprize în gala organizată de Flavius Biea la sala Constanțin Jude din Timișoara.
În cadrul evenimentului vor urca în ring și alți sportivi cunoscuți, precum Bogdan Dinu, Alexandru Juratoni sau Amansion Paraschiv. „Trebuia să am meci în noiembrie. M-am pregătit intens, însă nu s-a mai ținut meciul, adversarul n-a mai putut ajunge în România. Până la toamnă, sper să primesc și un meci pentru o centură internațională”, spune campionul național al profesioniștilor semimijlocii.
Se bronzează la el acasă
Cristea a profitat de vacanță pentru a-și deschide un salon de bronzat, Luxury Tan, în zona Doamna Ghica din București: „Lumea mă cunoaște, afacerea a început a inceput să meargă. Mă bronzez și eu, la mine acasă, ca să arăt mai bine în ring! Chiar dacă mi-am deschis centrul, tot boxul e pe primul plan!”.
Citește și:
- Pugilistul Robert Cristea își sperie adversarii cu tatuajele sale fioroase: ”Am un leu pe piept, dar antrenorul îmi spune că sunt ca un jaguar în ring” | FOTO&VIDEO
- Secretul din spatele pugilistului Robert Cristea e preparatorul fizic siriano-român Erwah Al Nablsi: ”El m-a reinventat. Sper să ajung să mă bat pentru o centură internațională” | FOTO&VIDEO