ATP ”BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY”

FINALA DUBLU

(WC) MARIUS COPIL (România)/ ADRIAN UNGUR (România) – Nicholas Monroe (SUA)/ Artem Sitak (Noua Zeelanda) 3-6, 7-5, 17-15 

La a 20-a ediție a Openului României, titlul la dublu merge la doi conaționali, Adrian Ungur și Marius Copil, autorii unei victorii dramatice, în super tie-break.

Conduși cu 6-3 în primul set, Adi și Marius au făcut repede 3-0, dar au fost egalați și depășiți. Au luat setul doi, al supraviețuirii, iar în prelungiri a fost mebunie.

Tricolorii au avut 4-1, apoi 9-7. N-au putut închide meciul decât la 17-15, după ce au salvat mingi de meci. 

Ungur i-a dedicat succesul mamei sale, a cărei zi de naștere este astăzi (spectatorii i-au cântat ”La mulți ani!”), iar Copil a mulțumit publicului, incandescent pe final, mai ceva decât la Cupa Davis. ”Este prima finală ATP pe care o câștig!”, a spus piteșteanul Ungur.

Arena a fost plină. În lojă a stat și Horia Tecău, care, accidentat, a abandonat înainte de primul tur. Tecău a văzut meciul de lângă Ion Ion Țiriac.

Întinderea partidei a făcut ca startul finalei de simplu, Lopez-Vesely, să se amâne.

24.280
de euro și 350 de puncte vor împărți învingătorii, iar finaliștii – 12.760 de euro și 150 de puncte.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Programul ultimei zile la Openul României FOTO: Daniel Conțescu

Beneficiari ai unui wild-card din partea organizatorilor, Marius Copil și Adrian Ungur, prime două rachete la simplu în echipa de Cupa Davis a României, au ajuns până în finala de dublu a turneului ATP 250 de la București, pe care o vor disputa începând cu ora 12.00, pe arena centrală. Meciul va fi urmat de finala de simplu, dintre cehul Jiri Vesely și spaniolul Guillermo Garcia-Lopez.

Ungur și Copil au tras tare în această dimineață și s-au antrenat pe un teren secundar, sub îndrumarea antrenorului Adrian Marcu, vicepreședinte al federțaiei și fost căpitan nejucător în echipa de Cupa Davis.

Marius Copil și Adrian Ungur, antrenându-se azi, în jurul orei 10.30 FOTO: Daniel Conțescu

Lângă ei a bătut mingea Victor Crivoi, jucător intrat într-un con de umbră.

 

Urmărește-ne pe Google News