ALEX7729.jpgIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 25

GUILLERMO GARCIA LOPEZ (7) – JIRI VESELY (5) 7-6 (5), 7-6 (11) 

Spaniolul Guillermo Garcia Lopez, 31 de ani și cap de serie numărul 5 (era locul 33, când s-a înscris la turneu), a câștigat azi Openul de tenis al României, ediția a 20-a, după 7-6 (5), 7-6 (11) cu cehul Jiri Vesely, 21 de ani și cap de serie numărul 7. Cei doi sunt acum vecini în clasamentul ATP (46 cehul, față de 45 – ibericul).

Meciul a fost perturbat de un incident petrecut în tribună, în setul doi, la  scorul 3-3. La un moment dat, un spectator, despre care se știe că este un cerșetor care își face veacul pe la FC Dinamo, cerându-le bani fotbaliștilor, iar în trecut – conducătorilor, dar dă târcoale și pe la FRF, s-a apucat să vorbească tare la telefon, reușind să bruieze liniștea jucătorilor, care nu se puteau deloc concentra. Arbitrul de scaun a oprit partida și a cerut evacuarea intrusului.

Referendumul din Moldova trece la limită: dar anunță ceva profund defect
Recomandări
Referendumul din Moldova trece la limită: dar anunță ceva profund defect


::placeholdeR–>

Imediat, stewarzii l-au înconjurat pe fan, la cererea expresă a celorlalți spectatori, care au solicitat în gura mare, unii chiar pe un ton nervos, să fie dat afară recalcitrantul, pentru a se putea relua jocul.

Numai că aceștia nu au avut forță de convingere asupra tupeistului, așa că și-au făcut apariția și câțiva jandarmi, apoi supervaizerul turneului. Tot degeaba! Minute în șir, cu toții au negociat, l-au și bruscat pe scandalagiu, dar nimic. N-au avut forță de convingere.

Cerșetorul, care mai mult ca sigur nu avea bilet de intrare (în arenă s-a intrat și dându-șe șpagă portarilor, nemaifiind puse în vânzare tichete în ziua finalei), s-a ridicat de pe scaun, după terminarea game-ului 7, dar nu ca să iasă din arenă, ci ca să plece în altă parte!

În huiduielie oamenilor, respectivul s-a așezat pe un alt loc. De acolo, forțele de ordine au izbutit, în sfârșit, să-l evacueze.

ALEX7294ALEX7303ALEX7306ALEX7307ALEX7319ALEX7322ALEX7332ALEX7335ALEX7347

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Setul doi a fost controlat tot de Lopez. A avut 2-1 și serviciul, dar s-a poticnit și a fost ajuns din urmă. S-a mers cap la cap, iar partida a ajuns în tie-break, câștigat cu emoții de iberic.

Lopez a avut 6-4, dar nu a fost în stare să pună capăt meciului. A făcut-o la 11. Lopez devine primul spaniol care câștigă Openul României, după 2009 (Albert Montanes)

Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Majoritatea românilor spun că țara merge într-o direcție greșită sub PSD-PNL
Recomandări
Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Majoritatea românilor spun că țara merge într-o direcție greșită sub PSD-PNL

//////////////////////////////////////////////////////////////////

Spaniolul a luat la mustață primul set, pe care l-a condus în primă fază, dar asupra căruia a pierdut controlul.

Ibericul cu iubită română (Andra Damian, din Cluj) a avut 3-0 la game-uri, apoi s-a văzut condus cu 6-5, adversarul având și serviciul.

A reușit să ducă meciul în tie-brek, unde, de asemenea, a avut probleme. A fost condus cu 5-3, dar a revenit fabulos.

În tribune se află Mircea Geoană, Giani Kiriță, iar Nadia Comăneci, ultima urmând să-i premieze pe câștigători. La un moment dat, în tribună s-a aflat și Ilie Năstase, dar acesta s-a plictisit repede.

Ion Țiriac nu este la meci, plecând direct la Madrid de la Stuttgart, unde a susținut-o pe Simona Halep.

Un scaun mai sus de el stătea Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, care a asistat impasibil la incident, neintervenind în niciun fel.

 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News