„Nu am crezut că voi fi aici”, a spus Brittney Griner, după ce Statele Unite au învins Franţa cu 67-66, duminică, în meciul pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Şi apoi să fiu aici şi să câştig aurul pentru ţara mea, să reprezint ţara mea care a luptat atât de mult pentru mine. Această medalie de aur va ocupa un loc special printre celelalte două pe care am fost norocoasă să le câştig”, a declarat Brittney Griner.

Antrenoarea americană Cheryl Reeve a lăudat-o pe Griner pentru cât de bine s-a descurcat la Jocurile Olimpice, prima sa călătorie în străinătate de la detenţia sa în Rusia.

„Când o vezi pe BG în jurul echipei pare bine. Dar în interior… se întâmplă multe acolo. A  fost atât de recunoscătoare că este aici. Cred că noi toţi ar trebui să continuăm să fim atenţi, pentru că este de neimaginat prin ce a trecut”, a afirmat Cheryl Reeve.

La rândul său, Aja Wilson, coechipiera lui Griner, a descris-o drept „o războinică, o luptătoare”.

„Acesta este un aur uriaş pentru BG. Ştim cu toţii prin ce a trecut. Este atât de bine să o văd fericită”, a precizat Aja Wilson.

Brittney Griner, care a jucat la nivel profesionist în Rusia, pe lângă WNBA, a fost reţinută în februarie 2022 într-un aeroport din Moscova, având în bagaje cartuşe de vape care conţineau ulei de canabis.

Baschetbalista în vârstă de 33 de ani, care avea o reţetă medicală pentru marijuana în Statele Unite, a petrecut aproape 10 luni în detenţie.

Aflată, de asemenea, în echipele câştigătoare ale medaliilor de aur la Jocurile de la Rio şi Tokyo, Brittney Griner a fost eliberată în decembrie 2022 într-un schimb de prizonieri care l-a implicat și pe traficantul de arme Viktor Bout, cunoscut sub numele de „Negustorul Morţii”, şi a revenit la WNBA pentru sezonul 2023.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News