Ionescu acuză că administratorul special nu i-a permis să-şi îndeplinească atribuţiile de ofiţer de presă la meciul Rapid – U Cluj.

Iată scrisoarea lui Lucian Ionescu:

Domnule Preşedinte,

„Numele meu este Lucian Ionescu şi reprezint FC Rapid Bucureşti din postul de Ofiţer de presă, contractual până în luna martie 2015 şi pana in data de 3 octombrie 2014 din punct de vedere al preavizului semnat de catre administratorul special numit cu putin timp in urma. Nu am intentia de a va rapi timpul intrand in detalii despre dificultatile zilnice aparute, atat in liga secunda, cat si acum, sau despre problemele de logistica si financiare la un club cu o traditie uriasa, dar aflat in insolventa. In fond, fiecare merge pe drumul pe care il alege.

Schimbările perioadei recente din cadrul FRF si LPF m-au determinat să cred indreptatit ca întreg fotbalul romanesc se aseaza pe un drum cu adevarat european. In acest sens, am adaugat experientei stranse in peste doua decenii petrecute in presa sportiva si in activitatea din fotbal, tot ceea ce a fost adus nou in regulamentele obligatoriu de respectat (si) de catre un Ofiter de presa. In urma examenului sustinut la FRF, a Certificatului si Legitimatiei primite din partea acestei institutii, constientizez importanta unui astfel de post in intregul context al desfasurarii unei partide de fotbal.

Astfel, am ramas stupefiat afland, cu doar cateva ore inaintea fluierului de start al meciului Rapid-Universitatea Cluj, de decizia administratorului special de a-mi interzice indeplinirea atributiilor la acest meci, atributii prevazute in Regulamentul Media al LPF. Cunoscand si faptul ca postul de Ofiter de presa nu poate fi ocupat fara vechime in presa sportiva si fara un examen sustinut la FRF, dar si consecintele care pot decurge prin absenta Ofiterului de Presa (amenzi sau chiar pierderea meciului la “masa verde” pentru lipsa la sedinta tehnica, nedistribuirea acreditarilor catre presa, obstructionarea prin absenta a bunului mers al televizarii partidei si a conferintei de presa, etc), din dragoste pentru Rapid am decis sa imi exercit meseria pe care o respect. Cu toate acestea, administratorul special a trimis firma de paza sa imi interzica practic dreptul la munca!

Aceste evenimente, reprobabile intr-un stat de drept, ma obliga sa ma intreb daca nu cumva fotbalul nostru forteaza o intoarcere in epoca de piatra unde singura lege o reprezenta bata. Ma mai intreb totodata care mai este rolul examenelor obligatoriu de sustinut la institutia dumneavoastra si rostul acelor certificate menite sa ateste profesionalismul posesorului.

”Nu pot fi un Che Guevara, dar pot să trag un semnal de alarmă!”

Nu intentionez sa îmi caut dreptatea la dumneavoastra pentru că probabil nu aveţi calitatea de a va implica în problemele interne ale unui club. Nu am nici forţa de a ma transpune într-un Che Guevara al fotbalului românesc, însă îmi pot permite să trag un semnal de alarmă! Cele doua instituţii conducătoare în fotbalul nostru, FRF şi LPF au depus eforturi vizibile şi considerabile de a proteja interesele jucatorilor şi antrenorilor. Dar, dincolo de actorii din teren şi de lumina reflectoarelor exista personaje cu posturi obligatorii în dosarul de licenţiere al unui club şi cu un rol bine definit în desfaşurarea unui meci de fotbal. Din păcate, aceste personaje ramân permanent în bataia vântului, fără nici un fel de protecţie şi se află la bunul plac al unora care nu cunosc ce reprezinta în chintesenţă fenomenul social numit fotbal.

Probabil că sunt primul care vă scrie dar, în mod cert, nu şi singurul aflat într-o astfel de situaţie.
Cu stimă,
Lucian Ionescu
Ofiţer de presă
FC Rapid Bucureşti”

 
 

Urmărește-ne pe Google News