Răzvan Burleanu, președintele FRF, insistă pentru mărirea numărului de echipe din Liga 1.
„Liga 1 din România, fie din sezonul 2019-2020, fie din sezonul 2020-2021, ar fi mult mai interesantă dacă s-ar desfășura într-un format cu 16 echipe. Azi avem foarte multe meciuri lipsite de interes și nu e ceva de dorit. Dacă ai meciuri fără miză, apare inclusiv acest risc al integrității competiției!
Prima propunere este ca play-off-ul și play-out-ul să se termine în același timp sau aproape în același timp. Noi propunem un play-off cu 6 echipe și un play-out cu 10 echipe. Play-off-ul ar urma să se desfășoare ca și până acum, tur retur, în timp ce play-out-ul s-ar disputa cu o singură manșă, astfel încât să îți asumi că termini aproape în același timp.
Burleanu vrea mai multe echipe în Liga 1 pentru evitarea blaturilor: „Trebuie o decizie până la începutul ligii secunde”
Cel mai bun loc din play-out ar trebui să aibă meci de baraj cu ultimul loc calificabil din play-off, care s-ar juca într-o singură manșă, pe terenul echipei din play-off. Acest sistem este deja în Danemarca și în Bulgaria și după implementarea acestui principiu au crescut audiențele TV și interesul spectatorilor”, a spus Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.
În plus, șeful de la Casa Fotbalului a mai spus și până când trebuie să ofere un răspuns oficialii LPF. ”Dacă se bucură de susținerea colegilor de la LPF și a deținătorilor de drepturi TV, nu poate să ducă decât la o creștere a interesului.
Colegii de la LPF și deținătorii de drepturi de televizare trebuie să ia o decizie. Cel mai rapid se poate implementa acest sistem din sezonul 2019-2020. Pentru acest lucru, avem nevoie de un răspuns favorabil din partea lui până la ședința Comitetului Executiv din 2 august. Trebuie să ai o decizie legată de numărul de echipe promovate din Liga 2 în Liga 1 înainte de debutul sezonului eșalonului secund”, a mai precizat Burleanu.
Data de 2 august a fost aleasă pentru că pe 4 august va începe campionatul în Liga 2 și atunci trebuie să se știe dinainte care va fi sistemul de promovare.
Citește și: Autismul se va putea depista încă din primele luni de viață; Proiect de lege privind obligativitatea screeningului la copiii între 0 și 3 ani, depus în Parlament
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!