La jumătatea lunii mai a anului trecut, Adrian Mutu primeşte, în miez de noapte, un telefon de la bunul său prieten, interlopul constănţean Nuredin Beynur, supranumit ”Regele Mangaliei”. După un schimb banal de replici legate de o petrecere ratată, discuşie condimentată băieţeşte cu înjurături, Beinur îi propune ”Briliantului” o ”combinaţie” mare, greu de refuzat: să ofere un reportaj în exclusivitate unor ziarişti turci în schimbul a două zile de huzur plătite integral de cei care şi-l doreau ca personaj.

Mergând pe ideea că obrazul subţire cu cheltuială se ţine, Mutu a simţit momentul favorabil, a plusat şi, pe lângă ”all inclusive-ul” turcilor – transport, cazare, masă – , a cerut şi 50.000 de euro. ”Caşcavalul” lui.

Pentru că tot urmau să ajungă pe malurile Bosforului, Nuredin Beinur a venit, la secundă, şi cu o a doua ofertă, mult mai generoasă. O vilă, poate două, cadou pentru Mutu, într-un complex rezidenţial abia ridicat în Ţara Semilunei de nişte miliardari turci. Trebuia doar ca fotbalistul să spună public că s-a mutat în ansamblul de vile de lux pentru a spori numărul vânzărilor.

Uite cum au pus cei doi la cale afacerea

Nuredin Beinur: Ce dracu, mă? A…te aştept, mă, poate dăm o fugă în Turcia că vor să facă unii un reportaj cu tine în Turcia şi-ţi plăteşte toate astea, bilet de avion, cutare, tot, tot, tot.

Adrian Mutu: Îmi dă şi caşcaval.

Nuredin Beinur: Păi o să-ţi dea şi caşcaval dacă e! Da, mă, dar eu m-am gândit la alte variante! Că eu am nişte miliardari acolo şi să-ţi dea nişte case pe acolo, că chipurile stai într-o zonă…unii care fac o zonă rezidenţială, ai înţeles? Şi îţi dă cadou, ce p..a, mea! Şi uite, domne, stă Mutu aicia şi zis (……..)

Adrian Mutu: Auzi, mă? Dacă vor turcii să facă ceva cu mine să-mi plătească absolut tot două zile şi să-mi dea 50.000 de euro…

Nuredin beinur: Da…

Adrian Mutu: Şi să facă. Că eu n-am dat la nimeni până acum

Nuredin Beinur: Şi dai un reportaj.

Adrian Mutu: Păi da. Şi ne plimbăm pe acolo…poate o legăm şi cu turcii ăilalţi…uite domne mi-am luat casă aici…vrăjeală…

Discuţia a fost interceptată în ziua de 12 mai 2010, la ora 23.57, în baza unui mandat emis în momentul în care Nuredin Beinur a devenit suspect în mai multe cazuri de şantaj.

Citeşte şi Mutu, interceptat de SRI, foloseşte un limbaj colorat: „M-am făcut de râs, cred că, în p… mea”

Urmărește-ne pe Google News