Şi ieri dimineaţă s-au pregătit tot pe nisip!

În ceea ce pr­i­veşte şan­sele Ro­mâniei în disputa de sâmbătă cu Franţa, pre­­şedintele FRF, Mir­cea Sandu, s-a arătat destul de rezervat în declaraţii. „Dacă noi batem Franţa, ar fi o surpriză! Nu numai în fotbal, ci în toate do­me­niile. Inclusiv la Jo­curile Olimpice, pentru că am văzut în ce con­diţii se antrenează sportivii în România”, a spus Naşu. Acesta a adăugat, pe un ton mai optimist: „Cu Mutu şi Chivu pe teren, valoa­rea echipei creşte. Fă­ră ei în echipă, e greu. Mutu poate scoa­te cu uşurinţă unu, doi jucători, execută bine loviturile li­bere, iar Chivu lim­pe­zeşte jo­cul la mijloc. Noi cu Lituania nu am avut un lider în teren. Chivu este li­derul echi­pei, dar Mutu este cel care ia decizii în teren”. 

Moţi este sincer: „Suntem morţi fără Chivu şi Mutu”

Accidentat, Cosmin Moţi a ratat me­­ciul cu Franţa. Fundaşul Sienei se ba­zează pe Chivu şi pe Mutu.

Cosmin, ai fost în lotul pentru meciul cu Lituania, din preliminarii. Ce s-a întâm­plat?
Am văzut încă o dată cât de greu e fără Chivu şi fără Mutu. Nu mai avem alţi jucători ca ei. Să-i ajute Dumnezeu să nu se accidenteze. Dacă lipsesc ei, suntem morţi! Când sunt în echipă, dau încredere, e altceva.

Victor Piţurcă rămâne selec­ţioner. Ce zici?
Nea Piţi e cel mai bun la ora actuală. Şi nu spun asta pentru că dânsul m-a convocat prima oară, la meciul cu Israelul. Ne-a dus după 8 ani la Euro, iar acolo am făcut meciuri mari într-o grupă în care se credea că nu luăm nici un punct. Cu Olanda, am fost obosiţi, nu prea ne-a mai ieşit nimic.

Batem Franţa sâmbătă?
Eu zic că da! Va fi 1-0 pentru noi.

Piţurcă nu pleacă, indiferent de rezultat

„Dacă pierdem cu Franţa, şansele noastre se diminuează cu peste 60%. Ori­cum, Piţurcă nu pleacă, indiferent de rezultat. Meciul decisiv e cel cu Serbia. Conform contractului, Piţurcă se va retrage doar dacă naţionala nu va mai avea şanse matematice de calificare”, a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu, care nu a exclus posibilitatea ca, în viitor, Mircea Lucescu să revină la cârma naţionalei.


Domenech, judecat de „consiliul bătrânilor”

Rezultatele selecţionerului Franţei, Ray­mond Domenech, vor fi analizate la patru zile după meciul cu România de un „consiliu al bătrânilor” format din oameni de la conducerea Federaţiei Franceze. „Pur şi simplu, vom analiza dacă mai avem şanse sau nu de a merge în Africa de Sud”, au precizat surse federale. În altă ordine de idei, Lassana Diarra a sufe­rit o inflamaţie la genunchiul stâng şi a­proa­pe sigur nu va face deplasarea în Ro­mânia.


Gourcuff nu concepe să piardă la Constanţa

„Trebuie să confirmăm în România succesul împotriva Serbiei. Va fi foarte dificil, întâlnim o echipă bună, dar suntem ambiţioşi. Avem argumente serioase să ne dorim victoria. Echipa Franţei rămâne un vis pentru oricine şi o mare onoare. Sunt pregătit de bătălie şi vreau să îmi joc cartea în continuare”, a spus mijlocaşul francez Yoann Gourcuff.


H
agi: „Suntem favoriţi”

Fostul selecţioner Gheorghe Hagi a declarat că România trebuie să se gândească doar la victorie în meciul cu Franţa.

“Orice alt rezultat ne diminuează şansele. Trebuie să pregătim jocul doar pentru succes. Când evoluează pe teren propriu, naţionala e favorită”, a spus Hagi la GSP TV.

În sfârşit, pe iarbă!

Naţionala a efectuat, ieri, pe stadionul de rugby “Farul”, primul antrenament pe iarbă de la sosirea la Constanţa. Acesta a durat 85 de minute şi a început la ora 17.10. Mutu, Marica, Costea, Fl. Petre şi Raţ au mai rămas pe teren, pentru a exersa loviturile de la 11 metri la buturile lui Pantilimon. “Raţă” a avut procentaj maxim de la punctul cu var. Aliuţă şi Galamaz, care au evoluat, luni, în Liga I, s-au pregătit separat, efectuând doar alergări uşoare, alături de preparatorul fizic Marian Lupu.

S-au reunit şi francezii

Lotul Franţei s-a reunit, ieri, la Clairefontaine, în vederea meciului cu România, de la Constanţa, din preliminariile CM 2010. Delegaţia franceză va sosi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, vineri, în jurul orei 19.30. Portari: Mandanda, Lloris; Fundaşi: Abidal, Sagna, Gallas, Clichy, Evra, Mexes, Squillaci, Fanni; Mijlocaşi: Vieira, Toulalan, Malouda, Flamini, Gourcuff, Ribery, Ben Arfa; Atacanţi: Henry, Anelka, Benzema, Sinama-Pongolle.

Anelka poate juca la Constanţa

Atacantul francez al lui Chelsea Nicolas Anelka va putea evolua, sâmbătă, contra României. “Au fost unele dubii referitoare la starea sa de sănătate, dar medicii mi-au spus că-l voi putea folosi în meciul cu românii”, a declarat Raymond Domenech, selecţionerul “cocoşului galic”.

 

Urmărește-ne pe Google News