“La acel moment nu ştiam şi, bineînţeles, nici nu visam că echitaţia o să devină cea mai mare pasiune a vieţii ei şi că va reuşi atât de repede să obţină rezultate atât de impresionante. A fost, pur şi simplu, un impuls de a o duce pe Anne la căluţi, după ce am văzut cât de mult îi plăceau când îi vedea pe stradă sau în alte locuri”, ne-au declarat Alina şi Vlad Bontea, părinţii lui Anne Marie. Fetiţa ar vrea să stea ore întregi la antrenamente.
Specialistă la sărit peste obstacole
Recent, talentul şi munca ei au fost recunoscute şi încununate de succes la un concurs în Italia, de unde s-a întors acasă cu patru cupe.
“Anne a fost şi în acest an cel mai mic copil dintr-un concurs internaţional, dar acest lucru nu a împiedicat-o să urce pe podium. Acum concurează doar la probele pentru copii, de sărituri peste obstacole, iar la cele naţionale poate participa la diverse probe în funcţie de gradul de dificultate. Visează să participe la Europene, apoi la Mondiale şi la Olimpiada din 2020. Iubeşte atât de mult caii, încât şi-a propus ca atunci când va creşte mare să devină medic veterinar ca să poată să-i îngrijească, dacă se vor îmbolnăvi”, a mai afirmat tatăl sportivei legitimate la clubul Felix Ţopescu, unde este antrenată de Luca Ruxandriu.

Bubău, ultimul român la JO

România a fost reprezentată ultima oară în concursul olimpic de echitaţie la Atena, în 2004. Atunci, Viorel Bubău şi calul Carnaval au ocupat locul 75, ultimul, în concursul de dresaj. Ţara noastră a cucerit prima medalie olimpică la echitaţie în 1936, argint prin Henri Rang, la obstacole, iar ultima, de bronz, a fost obţinută în 1980, la dresaj pe echipe.

Urmărește-ne pe Google News