“El va evolua din ce în ce mai bine la Steaua şi cred că în perioada următoare o să facă saltul spre naţională. Dintre campionatele străine cel mai bine i se potriveşte cel spaniol, deoarece are viteză bună de execuţie şi ruperi de ritm excelente. Principalul lui atu e că are caracter, că a înţeles că pe lângă talent trebuie să dispui şi de seriozitate pentru a reuşi”, spune Oprişan.
Juca în grupe de juniori mai mari ca el
Tehnicianul, care e acum consilier pe probleme de fotbal al mai multor echipe prahovene, îşi aminteşte că Marinescu a venit la juniorii Petrolului atunci când avea 8 ani, la o selecţie pentru jucătorii născuţi în anul 1983, mai mari cu un an decât el. “L-am oprit pentru că am văzut că era talentat şi controla mingea cu uşurinţă. Nu m-am înşelat, pentru că recepta uşor ceea ce voiam de la el şi a înţeles că pentru a reuşi în fotbal trebuie să renunţi la anumite lucruri. Mulţi nu au crezut în el, pentru că a avut o dezvoltare biologică mai lentă, dar a lucrat mult suplimentar la sala de forţă, pentru a câştiga la capitolul efort”, conchide prahoveanul.
A fost sub contract cu SC Paray SRL?
Conform GSP, Marinescu apare, între 2003 şi 2008, într-un contract (facsimil) încheiat între Petrolul şi firma SC Paray SRL, deţinută de atacantul Vasile Ghindaru, care se obliga să-l pună la dispoziţia clubului pe coechipierul său. Valoarea anuală a actului era 50.000 $, iar clubul a fost acuzat atunci că ocoleşte plata impozitelor.
Vroia să lase Petrolul pentru Liga a III-a
Antrenorul mărturişeşte că actualul stelist a avut momentul de cumpănă al carierei în 2003 atunci când Petrolul şi Astra au fuzionat, iar el nu vroia să semneze contractul, deoarece credea că antrenorul Florin Marin nu o să-l folosească. ”El vroia să plece la o echipă de liga a treia, pentru a putea să evolueze meci de meci. L-am sfătuit să rămână şi, după ce cele două echipe s-au despărţit, a ajuns căpitanul Petrolului în Divizia B. Nu a fost lăsat atunci să plece la Dinamo, Rapid sau Timişoara, echipe care îl vroiau, pentru că cei de la Petrolul vroiau promovarea în prima ligă”, explică acesta.
Deţinut în coproprietate de Steaua şi Brazi
Laurenţiu Marinescu e deţinut în coproprietate de Chimia Brazi şi Steaua. ”Noi deţinem 25% din jucător, iar Steaua 75%. Suntem mândrii că deţinem un fotbalist împreună cu Steaua. Înainte să se transfere la Unirea Urziceni, a mai fost dorit de Vaslui, Pandurii, Oţelul sau Poli Iaşi. Am preferat să-l dăm la Urziceni pentru că a fost dorit insistent de Dan Petrescu şi Mihai Stoica. E un jucător cu potenţial, dar deocamdată trebuie să aibă o evoluţie bună la Steaua, ca să arate că a meritat transferul”, a declarat Lucian Rădulescu, directorul executiv al Chimiei Brazi.

Urmărește-ne pe Google News