Imediat au venit și reacțiile la creațiile artistului italian Simone Fugazzotto, care înfățișează primatele pictate pe față! Tablourile urmează să fie amplasate la sediul din Milano al Seriei A.

„Din nou, fotbalul italian lasă lumea fără cuvinte. E greu să-ți dai seama la ce s-a gândit Serie A. Cu cine s-au consultat? Într-o țară în care autoritățile nu reușesc să gestioneze problema rasismului, Serie A a lansat o campanie care pare o glumă bolnavă”, a anunțat, conform BBC, FARA, o organizație care luptă pentru combaterea rasismului.

FARA a adăugat în comunicat: ”Aceste creații sunt atroce. Vor fi contraproductive și vor continua dezumanizarea oamenilor de origine africană. E timpul ca formațiile progresiste din campionat să își facă auzită vocea”.

Și clubul AS Roma a luat atitudine, notând pe Twitter: ”Am fost foarte surprinși să vedem ceea ce pare a fi o campanie anti-rasism în Serie A, unde au fost folosite imagini cu maimuțe. Înțelegem că Liga vrea să combată rasismul, dar nu credem că așa este corect”.

La rândul ei, gruparea AC MIlan a scris, tot pe Twitter: ”Arta poate fi puternică, dar nu suntem de acord cu utilizarea maimuțelor ca imagini în lupta împotriva rasismului și am fost surprinși de lipsa totală de consultare”.

”Am pictat maimuța din vest cu ochi albaștri și albi, pe cea asiatică cu ochi oblici, în timp ce maimuța africană am poziționat-o în centru, pentru a evidenția faptul că de acolo a pornit toată existența umană. Cele trei portrete exprimă ideea că nu există nici o diferență între oameni și maimuțe, cu toții suntem la fel”, și-a explicat creația pictorul
Simone Fugazzotto .

FOTO: AC Milan – Twitter

Urmărește-ne pe Google News