Meciul a început promiţător. Culio a primit o pasă excelentă în careu, dar a preferat să încerce o preluare, în loc să finalizeze, şi mingea a fost interceptată de Costanzo (4). Apoi, elveţienii au perluat controlul şi au impus ritmul de joc, iar elevii lui Cârţu s-au apărat pe două linii, la 20 de metri de poartă. Reduta ardelenilor a cedat repede. Inkoom a centrat, Almerares a ţâşnit de lângă Tony şi a a înscris (15). După doar două minute, FC Basel îşi putea dubla avantajul, însă Picollo a scos de pe linia porţii. Până la pauză, CFR n-a mai legat două pase în jumătatea adversă.

Picollo a fost eliminat

După pauză, tot Basel a dictat ritmul. Tembo a tras puternic din marginea careului, Nuno Claro a respins în bară, mingea a ajuns la Frei, al cărui şut a fost blocat tot de portarul clujenilor. Nici măcar apropierea finalului de meci nu i-a mobilizat pe campionii României, iar fotbaliştii lui Thorsten Fink au zburdat pe gazon. Yapi a fost şi el aproape de gol, însă şutul său a fost respins cu greu de Nuno Claro (84). Nervii au cedat în tabăra alor noştri, iar Picollo a fost primit „roşu” direct, după ce a îmbrâncit un adversar (90+2). Punct final şi adio Europa pentru CFR.

Cârţu a devastat banca de rezerve

Sorin Cârţu, antrenorul CFR-ului, le-a arătat şi elveţienilor temperamentul său. Pe finalul meciului, tehnicianul nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi a spart cu piciorul un geam lateral al băncii de rezerve. „Am fost nervos, când am spart geamul, dar nu vreau să vorbesc despre asta”, a spus Cârţu, după meci.

Roma, revenire de senzaţie

AS Roma a reuşit o revenire spectaculoasă, pe teren propriu, cu Bayern Munchen. La pauză, nemţii conduceau cu 2-0, după o dublă a lui Gomez (33, 39). În actul secund, AS Roma a întors scorul, după golurile marcate de Borriello (49), De Rossi (81) şi Totti (pen – 84). În altă ordine de idei, Şahtior Doneţk, echipă pregătită de Mircea Lucescu şi cu Răzvan Raţ titular, s-a impus, 3-0, pe terenul lui Partizan Belgrad.

Chelsea – Zilina
Spartak Moscova – Marseille 0-3
Roma – Bayern 3-2
Basel – CFR Cluj 1-0
Ajax – Real Madrid 0-4
Auxerre – AC Milan 0-2
Partizan – Şahtior 0-3
Braga – Arsenal 2-0

Urmărește-ne pe Google News