ACTUALIZARE 14 aprilie. Sportivul Alin Alexuc Ciurariu a cucerit medalia de bronz la categoria 130 de kilograme, după ce l-a devansat în finala mică pe Heiki Nabi (Estonia), dublul campion mondial și vicecampion olimpic, grație regulamentului. Meciul  s-a încheiat 1-1, dar Alin Alexuc a fost declarat câştigător pentru că a punctat ultimul.

Aceasta este a doua medalie de bronz la Campionatele Europene pentru sportivul român după cea câştigată anul trecut la Kaspiisk (Rusia).

România a câştigat patru medalii la Campionatele Europene de la Bucureşti: bronz – Andreea Beatrice Ana (lupte feminin – cat. 55 kg.), argint – Kriszta Incze (lupte feminin – cat. 65 kg), argint – Florin Tiţa (greco-romane – cat. 55 kg) şi bronz – Alin Alexuc Ciurariu (greco-romane – cat. 130 kg).

ACTUALIZARE 13 aprilie. Sportivul român Florin Tița, 20 de ani, a cucerit medalia argint, după ce a pierdut finala cu rusul Vitali Kabaloev, scor 11-0.

ACTUALIZARE 12 aprilie. Sportivul român Florin Tița și-a asigurat o medalie după ce s-a calificat in finala categoriei 55 de kilograme (greco-romane). El îl va întâlni, sâmbată, începând cu ora 18:00, în ultimul act pe Vitali Kabaloev din Rusia. Partida poate fi urmărită pe TVR HD.

Generalul Nicolae Militaru, artizanul diversiunilor cu „teroriști” care au dus la moartea multor soldați la Revoluție. De ce i-a oferit Ion Iliescu conducerea Armatei
Recomandări
Generalul Nicolae Militaru, artizanul diversiunilor cu „teroriști” care au dus la moartea multor soldați la Revoluție. De ce i-a oferit Ion Iliescu conducerea Armatei

Tiţa l-a învins în semifinale pe norvegianul Anders Andresen Roenningen cu scorul de 5-4, deşi la un moment dat a fost condus cu 1-4.  Anterior, luptătorul român trecuse în sferturile de finală de germanul Fabian Bernhard Schmitt (scor 12 – 4).

Mihai Radu Mihuţ, campionul european de anul trecut, nu a reuşit să îşi apere titlul la categoria 63 de kilograme (greco-romane) fiind învins, vineri, cu 8-7 de Taleh Mammadov din Azerbaidjan în sferturile de finală.

La categoria 77 de kilograme (greco-romane), George Vlad Mariea a pierdut, scor 1-4, în calificări, în faţa polonezului Edgar Babayan.

În limitele categoriei 87 (greco-romane), Ionuţ Alexandru Caraş a fost la rândul său învins în optimile de finală (scor 0-8) de Maksim Manukyan din Armenia.

La categoria 130 de kilograme (greco-romane), Alin Alexuc Ciurariu a fost învins în sferturile de finală de turcul Riza Kayaalp (scor 0-5). Medaliatul cu bronz de la Europenele de anul trecut va lupta totuşi în recalificări cu învingătorul din meciul Ante Milkovic (Croaţia) -. Sabah Shariati (Azerbaidjan).

ACTUALIZARE 12 aprilie. Kriszta Incze, care va împlini 23 de ani pe 15 mai, a devenit vicecampioană europeană, după a ce pierdut în această seară finala categoriei 65 de kilograme, în fața luptătoarei Elis Manolova din Azerbaidjan, cu scorul de 4-6, după ce a condus cu 4-0.

Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România
Recomandări
Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România

La finalul meciului, sportiva română a acuzat probleme medicale și a avut nevoie de îngrijiri lângă saltea, iar ulterior la cabinetul medical al Sălii Polivalente. Kriszta Incze este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe.

ACTUALIZARE 12 aprilie. România mai are o medalie asigurată după ce Kriszta Incze s-a calificat în finala categoriei 65 de kilograme, acolo unde azi o va întâlni pe Elis Manolova din Azerbaidjan.

ACTUALIZARE 11 aprilie. Sportiva Andreea Beatrice Ana a câştigat, joi, medalia de bronz la categoria 55 de kilograme, prima a României la Campionatele Europene de lupte 2019.

Ea a învins-o în finala mică pe reprezentanta Republicii Moldova, Mariana Drăguţan, cu scorul de 6-4.

Anterior, Ana a trecut în sferturile de finală de italianca Arianna Carieri (scor 5-1), dar a pierdut în semifinale în faţa bulgăroaicei Evelina Georgieva Nikolova (0-3).

România mai are o medalie asigurată după ce Kriszta Incze s-a calificat în finala categoriei 65 de kilograme, acolo unde vineri o va întâlni pe Elis Manolova din Azerbaidjan.

ACTUALIZARE 11 aprilie. Kriszta Incze şi-a asigurat o medalie după ce s-a calificat, joi, în finala categoriei 65 de kilograme la Campionatele Europene de lupte care se desfăşoară în aceste zile la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea
Recomandări
Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea

În finala de vineri, ea o va întâlni pe Elis Manolova din Azerbaidjan. Incze a învins-o în semifinale pe rusoaica Maria Kuzneţova cu scorul de 4-3, după ce fusese condusă cu 0-3.

Anterior, sportiva română trecuse de Asli Demir din Turcia, cu 11-1, în sferturile de finală.

56848094_2217288955018848_6704435088538468352_nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

FOTO: Dumitru Angelescu (Libertatea)

Ștefania Priceputu a pierdut meciul pentru bronz, 2-11 cu Stankevici (Belarus).

ACTUALIZARE 11 aprilie. Sportiva română Andreea Beatrice Ana va lupta, joi, în finala pentru medalia de bronz la categoria 55 kg (lupte feminin), din cadrul Campionatelor Europene de lupte care au loc în aceste zile la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Andreea Beatrice Ana o va întâlni în finala mică pe învingătoarea meciului din recalificări dintre Alicja Czyzowicz (Polonia) şi Mariana Drăguţan (Republica Moldova).

Miercuri, Ana a trecut în sferturile de finală de italianca Arianna Carieri (scor 5-1), dar a pierdut în semifinale în faţa bulgăroaicei Evelina Georgieva Nikolova.

La categoria 50 de kilograme, Ştefania Claudia Priceputu a pierdut, miercuri, în calificări în faţa bulgăroaicei Miglena Georgieva Selishka, scor 9-0. Cu toate acestea, sportiva română o va întâlni în recalificări, joi, pe Tabatha Grunewald din Franţa pentru şansa de a lupta în finala mică a categoriei.

În recalificări va lupta, joi, şi Diana Elena Vlăsceanu, la categoria 76 de kilograme, unde o va întâlni pe Iselin Maria Moen Solheim din Norvegia. Anterior, sportiva română pierduse în calificări în faţa austriecei Martina Kuenz, care a ajuns în finala mare a categoriei.

În limitele categoriei 59 kg, sportiva română Katerina Zydachevska a fost învinsă în calificări cu 6-5 de Carola Rinero din Italia.

Tot în calificări, dar la categoria 68 de kilograme, s-a oprit şi Adina Elena Popescu, aceasta fiind învinsă de Sofiya Hristova Georgieva (Bulgaria) cu 7-2.

România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

ACTUALIZARE 10 aprilie. Ohlopkov, Palaghia și Chintoan au pierdut meciurile pentru medalia de bronz.

  • 61kg Recep TOPAL (TUR) df. Nikolai OKHLOPKOV (ROU), via fall 
  • 86kg Fatih ERDIN (TUR) df. Mihai PALAGHIA (ROU), 8-2 
  • 125kg  Anzor KHIZRIEV (RUS) df. Rares CHINTOAN (ROU), 11-0

ACTUALIZARE 10 aprilie. Nikolay Okhlopkov (61 kg) luptă în finala mică, în timp ce Mihai Palaghia (86 kg) si Evghenii Volcov (70 kg) luptă în recalificări! Tot azi, fetele își fac intrarea pe saltelele Campionatului European de la București!

ACTUALIZARE 9 aprilie. Sportivul român Andrei Dukov a ratat medalia de bronz din cadrul cat. 57 kg, la lupte libere, marţi, la Campionatele Europene de lupte care au loc în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti.

În meciul pentru locurile 3-5, Dukov a fost învins cu scorul de 7-4 de Vladimir Egorov din Macedonia de Nord.

Dukov îl învinsese, luni, în optimi pe armeanul Vaghinak Matevosian, în sferturi a trecut de italianul Givi Davidovi, dar a pierdut în semifinale cu rusul Muslim Sadulaev.

După două zile de competiţie, România nu are nicio medalie, cel mai bun rezultat fiind locul 5 obţinut de Andrei Dukov.

Tot marţi, sportivul român Nikolai Okhlopkov a pierdut calificarea în ultimul act la lupte libere, categoria 61 de kilograme, fiind învins în semifinale cu 10-4 de armeanul Arsen Harutyunyan. Okhlopkov va lupta, miercuri, pentru medalia de bronz cu Volodimir Burukov, din Ucraina, sau Recep Topal, din Turcia.

La categoria 70 de kilograme (lupte libere), Evgheni Volcov a pierdut în recalificări cu 10-2 în faţa ucraineanului Semen Radulov.

În limitele categoriei 74 de kilograme, sportivul român Maxim Vasilioglo s-a oprit în sferturile de finală, fiind învins cu 11-0 de Hadjimurad Gadjiev, din Azerbaidjan. Vasilioglo îl întrecuse în optimi pe ungurul Daniel Antal.

La categoria 86 kg, Mihai Nicolae Palaghia a pierdut cu 10-2 în faţa lui Piotr Ianulov (Republica Moldova) în optimi, însă va lupta, miercuri, în recalificări cu Uri Kalashnikov din Israel.

Luptătorul român Adrian Recorean a pierdut în sferturile de finală ale categoriei 92 kg (lupte libere), fiind învins cu 7-0 de georgianul Irakli Mţituri.

În limitele categoriei 125 kg (lupte libere), Rareş Daniel Chintoan a pierdut cu 1-7 în optimi în faţa turcului Taha Akgul, cvintuplu campion european, campion olimpic în 2016 la Rio şi dublu campion mondial, dar va lupta, miercuri, în recalificări cu Andranik Galstian din Armenia.

România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

ACTUALIZARE 9 aprilie. De la 18.00, la Sala Polivalentă, Andrei Dukov va lupta pentru bronz.

ACTUALIZARE 8 aprilie. Remake istoric! Cea de-a 70-a ediţie a Campionatelor Europene de lupte a luat startul, luni, în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti au fost deschise de un meci demonstrativ inedit. Ştefan Rusu, cel mai bun luptător român din istorie, acum antrenor, l-a înfruntat pe polonezul Andrzej Supron, în reeditarea finalei europene din urmă cu 40 de ani. Ambii sunt trecuţi bine de 70 de ani, dar nu s-au dat în lături de la nimic. ”Fără show nu se poate face o demonstraţie. El are 76  de ani, eu am 73… unii se plictisesc şi noi vrem să ne luptăm”, a declarat Rusu la final.

Ştefan Rusu este considerat cel mai bun luptător român din istorie, având în palmares nu mai puţin de 22 de medalii olimpice, mondiale şi europene. Între ele regăsim un titlu olimpic, două medalii de aur la Campionatele Mondiale şi cinci medalii de aur la Campionatele Europene.

În 1979, tot la Bucureşti, Ştefan Rusu îşi trecea în cont al doilea titlu european, după o luptă cu Supron. Un an mai târziu, românul avea să câştige finala olimpică de la Moscova, tot în faţa polonezului.


Obiectivul Federaţiei Române de Lupte pentru această competiţie este obţinerea a 3-4 medalii.

Este pentru a doua oară când România găzduieşte Campionatele Europene de lupte pentru seniori, după ediţia din 1979. Acum 40 de ani, luptătorii români cucereau 10 medalii, aur prin Alexandru Constantin (cat. 48 kg), Ştefan Rusu (68 kg), Ion Draica (82 kg), argint prin Nicu Ginga (52 kg), Roman Codreanu (+100 kg), bronz prin Petre Dicu (90 kg) şi Andrei Vasile (100 kg) la greco-romane, unde a ocupat primul loc pe naţiuni, argint prin Aurel Neagu (57 kg) şi bronz prin Aurel Rentea (48 kg) şi Vasile Puşcaşu (100 kg), la lupte libere.

Ştefan Rusu îl va întâlni pe polonezul Andrzej Supron, cu care s-a luptat în 1979 pentru aurul european, luni 8 aprilie, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă, într-un meci demonstrativ, în deschiderea Europenelor de la Bucureşti.

Rusu spune despre confruntarea cu Andrzej Supron de la Olimpiada din 1980 că a fost cel mai greu meci al carierei sale.

Fostul mare campion Ştefan Rusu este Ambasador Onorific al Campionatelor Europene 2019 de la Bucureşti

Echipa României pentru Europenele din Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu”:

Lotul de lupte feminine – antrenor Nikolai Stoianov: Ştefania Claudia Priceputu (categoria 50 kg), Suzanna Şeicariu (categoria 53 kg), Andreea Beatrice Ana (categoria 55 kg), Denisa Fodor (categoria 57 kg), Katerina Zydachevska (categoria 59 kg), Georgiana Filip (categoria 62 kg), Kriszta Incze (categoria 65 kg), Adina Popescu (categoria 68 kg), Alexandra Anghel (categoria 72 kg), Diana Vlăsceanu (categoria 76 kg);

Lotul de lupte libere – Anatolie Guidea: Andrei Dukov (categoria 57 kg), Nikolai Okhlopkov (categoria 61 kg), George Bucur (categoria 65 kg), Evghenii Volcov (categoria 70 kg), Maxim Vasilioglo (categoria 74 kg), Omaraskhab Nazhmudinov (categoria 79 kg), Mihai Palaghia (categoria 86 kg), Adrian Recorean (categoria 92 kg), Michael Manea (categoria 97 kg), Rareş Chintoan (categoria 125 kg);

Lotul de lupte greco-romane – antrenor Anton Arghira: Florin Tiţa (categoria 55 kg), Virgil Munteanu (categoria 60 kg), Mihai Mihuţ (categoria 63 kg), Alexandru Solomon (categoria 67 kg), Ilie Cojocari (categoria 72 kg), George Vlad Mariea (categoria 77 kg), Adrian Agache (categoria 82 kg), Ionuţ Caraş (categoria 87 kg), Dorin Constantin Pîrvan (categoria 97 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (categoria 130 kg).

România a organizat Campionatele Mondiale de lupte Under 23, în perioada 12-18 noiembrie, la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti, încheiate cu un bilanţ de opt medalii, trei de argint şi cinci de bronz.

La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a încheiat cu un bilanţ de cinci medalii: aur prin Mihai Mihuţ (cat. 63 kg), greco romane, argint prin Alina Vuc (cat. 50 kg) şi bronz prin Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg), la greco-romane, Ivan Guidea (cat. 61 kg), la lupte libere, şi Alexandra Nicoleta Anghel (cat. 72 kg).

Performanță pentru România la Campionatele Europene de lupte. De la Revoluție n-am mai cucerit cinci medalii


Citește și: Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Unica.ro
Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Dani Oțil și Ștefan Bănică, schimb de replici acide în direct, la TV: „În 18 ani, unii au devenit de mai multe ori părinți, alții sunt la a treia nevastă… La vârsta ta mai asculți de-o...?„
Viva.ro
Dani Oțil și Ștefan Bănică, schimb de replici acide în direct, la TV: „În 18 ani, unii au devenit de mai multe ori părinți, alții sunt la a treia nevastă… La vârsta ta mai asculți de-o...?„
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Libertateapentrufemei.ro
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
FANATIK.RO
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Fotografie unică cu Mihaela Rădulescu la Revoluție, urcată pe tanc! Cum arăta diva în 1989. 'Eram blondă, tunsă periuță. Voiam să intru în diplomație'. Imagini de colecție / FOTO
Unica.ro
Fotografie unică cu Mihaela Rădulescu la Revoluție, urcată pe tanc! Cum arăta diva în 1989. 'Eram blondă, tunsă periuță. Voiam să intru în diplomație'. Imagini de colecție / FOTO
Visul Andreei, olimpica ce locuieşte într-o singură cameră alături de întreaga familie: "Dacă tot ştiu engleza, să folosesc asta pentru a-mi ajuta familia"
Observatornews.ro
Visul Andreei, olimpica ce locuieşte într-o singură cameră alături de întreaga familie: "Dacă tot ştiu engleza, să folosesc asta pentru a-mi ajuta familia"
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei
HOROSCOP
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI