Toma a luat bronzul la smuls cu 112 kg, după ce a ratat ultima tentativă, la 116 kg. Aurul a fost cucerit de chinezoaica Wei Deng, cu 116 kg, iar argintul a revenit sportivei nord-coreene Un Sim Rim, cu 114 kg. Românca Irina Lepşa s-a clasat pe locul patru, cu 109 kg.

La aruncat s-a impus Deng, cu 145 kg, urmată de Rim, 137 kg, şi de Mercedes Isabel Perez Tigrero (Columbia), cu 132 kg. Toma a terminat pe locul al patrulea, cu 128 kg, după ce a eşuat în primele două încercări la 127 kg. Lepşa a fost a şasea, cu 126 kg, ratând două tentative la 132 kg.

La total, Deng a fost prima, cu 261 kg, Rim a ocupat locul al doilea, cu 251 kg, iar Toma a fost a treia, cu 240 kg, Lepşa clasându-se pe locul al cincilea, cu 235 kg.

România mai are un reprezentant la Mondialele de la Pattaya, Nicolae Onica, în Grupa C la cat. 96 kg.

ACTUALIZARE 19 septembrie. Elena Ramona Andrieş s-a clasat pe locul 23 la cat. 49 kg la Campionatele Mondiale de haltere de la Pattaya (Thailanda).

La stilul smuls, Andrieş a ocupat locul 24, cu 74 kg, la aruncat a fost a 25-a, cu 90 kg, iar la total s-a clasat pe 23, cu 164 kg.

Chinezoaica Zhihui Hou a luat aurul la smuls, cu 94 kg, fiind urmată de compatrioata sa Huihua Jiang, 94 kg, şi de Song Gum Ri (Coreea de Sud), 89 kg.

La aruncat s-a impus Jiang, cu 118 kg, urmată de Hou, 117 kg, şi de Ri, 115 kg.

Jiang a fost prima la total, cu 212 kg, urmată de Hou, 211 kg şi de Ri, 204 kg.

România mai are trei reprezentanţi la Mondialele de la Pattaya, Loredana Elena Toma şi Irina Lăcrămioara Lepşa, ambele în Grupa A la cat. 64 kg, şi Nicolae Onica, în Grupa C la cat. 96 kg.

ACTUALIZARE 18 septembrie. Sportiva română Elena Ramona Andrieş ocupă locul 7 la cat. 49 kg, după evoluţia sportivelor din Grupa C, miercuri, la Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori de la Pattaya (Thailanda), competiţie de calificare olimpică Gold pentru Tokyo 2020.

Andrieş a fost pe 6 la smuls, cu 74 kg, după ce a ratat ultima încercare, la 76 kg. La stilul aruncat, românca a terminat pe locul 9, cu 90 de kg, după ce a ratat prima încercare, la 90 kg, şi ultima tentativă din concurs, la 93 kg. La total, Andrieş a fost a şaptea, cu 164 kg.

Clasamentul final al categoriei va fi cunoscut joi, după desfăşurarea categoriilor B şi A.

România mai are trei reprezentanţi la Mondialele de la Pattaya, Loredana Elena Toma şi Irina Lăcrămioara Lepşa, ambele în Grupa A la cat. 64 kg, şi Nicolae Onica, în Grupa C la cat. 96 kg.

––-

România are înscrişi la Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori, care vor avea loc între 18-27 septembrie, la Pattaya (Thailanda), cinci sportivi, obiectivul principal fiind obţinerea punctajelor pentru participarea la Jocurile Olimpice, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad.

„Ca obiectiv avem calificarea la Jocurile Olimpice şi obţinerea unei medalii, pentru că aşa este normal. Dar obiectivul principal este punctajul pentru Olimpiadă. Şanse la medalie e greu de spus cine va avea mai multe, pentru că sunt mulţi sportivi în concurs, dar la calificarea pentru Jocurile Olimpice avem şanse. Oricum sunt mai sportivi mulţi angrenaţi în această calificare, nu sunt numai la Campionatele Mondiale criterii pentru calificare. Noi am dus aici sportivii care sunt mai importanţi”, a declarat Nicu Vlad.

Sportivii din delegaţia României înscrişi la Campionatele Mondiale de seniori din Thailanda sunt Nicolae Onica (cat. 96 kg), Ramona Andrieş (cat. 49 kg), Loredana Toma (cat. 64 kg), Irina Lepşa (cat. 64 kg) şi Bianca Molie (cat. 64 kg), colectivul tehnic urmând să ia decizia cine va intra în competiţie după şedinţa tehnică de marţi, a precizat secretarul general al FRH, Alexandru Pădure.

Secretarul general al Federaţiei Române de Haltere, Alex Pădure, a declarat, luni, pentru Agepres, că România are în acest moment dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu patru sportivi, dar numărul acestora ar putea scădea din cauza numărului de halterofili depistaţi pozitiv la testele antidoping.

„Astăzi, în momentul de faţă, ţinând cont de toată situaţia, vorbim de patru locuri cotă disponibile. Ştiu că s-a vehiculat că ar fi vorba doar de două cote, dar noi nu ne raportăm la ce se vorbeşte, ci la documente şi notificări pe care le avem în curs. Deci în momentul de faţă federaţia noastră nu a primit nicio hârtie oficială sau notificare conform căreia cotele ar fi reduse sau ne-reduse”, a declarat Pădure.

Întrebat dacă există riscul ca această cotă să fie redusă, oficialul FRH a subliniat: „Ştiţi cum e? Există câteodată riscul să nu mai mergi deloc, dar nu suntem în situaţia asta. Deocamdată, perioada de calificare nu s-a încheiat, se încheie la 30 aprilie 2020, deci e limpede că până atunci se pot întâmpla multe. Nu suntem singura ţară aflată în situaţia asta, şi noi aşteptăm informaţii actualizate şi clarificarea unor chestiuni”. Referitor la numărul de sportivi consideraţi dopaţi de către forurile internaţionale, Pădure a spus că aşteaptă clarificarea situaţiei.

Din cauza dopajului, România riscă să nu aibă nici un halterofil la Jocurile Olimpice 2020! 19 cazuri din 2008 încoace

Urmărește-ne pe Google News