VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

 

Prin înființarea Academiei de Ciclism la Miercurea-Ciuc, președintele forului român de specialitate are în plan dezvoltarea atât al ciclismului pe pistă, cât și al ciclismului de șosea, pe durata a trei cicluri olimpice.

Sportivii Academiei Novak vor fi pregătiți nu doar pe plan sportiv, ci și pe latura socială și mentală cu ajutorul unor experți în fiecare domeniu. Copiii vor căpăta noțiuni despre menținerea unei vieti sănătoase, de asemenea vor fi ajutați să dobândească cunoștiințe de nutriție, cum să se pregătească atât fizic cât și psihic la antrenamente și concursuri.

Academie cu psiholog, maseur, nutriționist pentru copii

În cadrul Eduard Novak Cycling Academy va activa o echipă profesionistă. Copii vor fi împărțiți în grupe a câte zece persoane și vor fi conduși de antrenori recunoscuți în domeniu. Pentru a asigura calitatea formării sportivilor, Academia va asigura un psiholog, un maseur, un nutriționist, iar copii vor fi ajutați la antrenamente de către trei antrenori și trei mecanici.

Conform planului, Eduard Novak Cycling Academy va începe activitatea cu 50 de copii. Conducerea academiei așteaptă la înscrieri copii cu vârste între 8 și 10 ani. Planul academiei de a forma sportivi profesioniști este de 12 ani, deoarece pentru a forma un sportiv de performanță de la o vârstă fragedă sunt necesari exact 12 ani.. Obiectivele includ și participarea sportivilor la concursuri atât naționale, cât și internaționale în țară și în străinătate, cât și la Campionate Europene și Mondiale, de unde sperăm, să se întoarcă cu rezultate cât mai bune.

Planul pe 12 ani al Eduard Novak Cycling Academy va influența în mare măsură viața sportivă națională, și pe plan regional va da un impuls pentru copii, care vor avea posibilitatea de a alege ciclismul ca sport, și vor avea posibilitate să practice ciclismul în mod profesional.

„Am ajuns la 40 ani și după o viață dedicată ciclismului, vreau să las ceva în urma mea după retragerea din activitate. Eduard Novak Cycling Academy vrea să pună bazele unui nou mod de lucru în sportul românesc, cu metode de pregătire moderne, cu antrenori specializați și cu o mentalitate corectă. M-aș bucura ca în 2030, o parte dintre acești copii să participe la Jocurile Olimpice și poate chiar să obțină o medalie istorică pentru România”, a concluziat singurul campion paralimpic din istoria României.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News