Turneul japonez, aflat la a 39-a ediție, este unul de 500 de puncte. Ulterior, Simona, care vrea să „lege” două turnee asiatice, va participa la WTA 250 din Hong Kong, unde, de asemenea, a primit o invitație.

Anul trecut, fondul total de premiere la Tokyo a fost de 800.000 de dolari. Campioana en-titre este rusoaica Veronika Kudermetova.

Halep n-a mai jucat un meci oficial de 4 luni. Simo a apărut doar la un meci demonstrativ, la Sports Festival, la Cluj-Napoca, unde a făcut echipă cu Andrei Pavel, și i-a înfruntat pe Steffi Graff și Andre Agassi.

Pe 15 mai, Simona Halep a jucat ultimul meci oficial, la Paris. Ea a abandonat, din cauza unei accidentări la genunchi, în primul tur de la Trophee Clarins, contra lui McCartney Kessler. Era a doua partidă jucată de constănțeancă după ridicarea suspendării pentru dopaj.

Aflată acum pe locul 1.132 mondial, după absența de un an și jumătate cauzată de suspendarea pentru dopaj, redusă de TAS de la 4 ani la 9 luni, Simona Halep a mai participat doar la turneul de la Miami, din SUA, pe 19 martie. Ea a pierdut însă în primul tur, fiind învinsă de Paula Badosa.

Apoi, fostul lider mondial s-a retras din echipa de Fed Cup a României, de la turneul din Portugalia și de la Madrid Open.

Urmărește-ne pe Google News