ACTUALIZARE 14 martie. Libertatea a consultat un jurist cu experiență în sport, iar acesta a precizat: ”Dacă a început termenul de depunere a candidaturilor, dosarele vor fi analizate după Statul vechi. Tribunalul nu poate înregistra modificările solicitate de FRF la Statut până nu se încheie procesul”.

Ionuț Lupescu și-a depus candidatura la șefia FRF: ”Știam că voi fi jignit și atacat”.

Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este până cu 15 zile înainte de data alegerilor, adică până pe 3 aprilie.

La Adunarea Generală a FRF de anul trecut, actuala conducere a Federației a schimbat un punct din regulament astfel: “Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca și candidat”. Burleanu a confirmat încă de atunci: “UEFA nu intră în categoriile acoperite de acest articol”. Așadar, Lupescu n-ar avea dreptul de candida!

Conform Adunarii Generale FRF de anul trecut și potrivit deciziei Curții de Apel, ”Kaiserul” nu poate candida

Pe 2 martie, Lupescu nu-și făcea griji: ”Aşteptăm, în primul rând, decizia instanţei. Oricare va fi decizia, aceasta nu este definitivă, dacă MTS va face recurs. În orice situaţie, există soluţii. Îi asigur pe toţi membrii afiliaţi şi publicul larg că voi candida pentru preşedinţia FRF, în ciuda încercărilor procedurale disperate ale Federaţiei de a mă împiedica să fiu pe buletinele de vot, pe 18 aprilie. Actuala conducere a FRF şi-ar dori să câştige la masa verde, nu pe teren. Este singurul mod în care poate câstiga alegerile, lucru care nu se va întâmpla. Competiţia se va disputa pe teren şi voi fi acolo”, a declarat Ionuţ Lupescu.

”Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat astăzi, 2 martie, asupra cererii Federaţiei Române de Fotbal cu privire la obligarea Ministerului Tineretului şi Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educaţiei Fizice şi Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017. Instanţa a admis prin hotârâre judecătorească solicitarea FRF, respingând ca neîntemeiate toate obiecţiile formulate de Ministerul Tineretului şi Sportului. În cadrul acţiunii sale, FRF a arătat că MTS a acţionat cu exces de putere atunci când a refuzat să emită avizul cu privire la modificările aduse Statutului FRF, având astfel o conduită contrară legii. Pe această cale, în acord cu hotărârea judecătorească citată, Federaţia Română de Fotbal evidenţiază încă o dată că respectă în mod strict şi complet legea prin modificările statutare votate, dezavuând obiecţiile nefondate ale MTS. Federaţia Română de Fotbal a fost reprezentată de o echipă condusă de avocat Dan Cristea (societatea civilă de avocatură “Ţuca Zbârcea & Asociaţii”) şi Adrian Stângaciu, sef serviciu juridic FRF”, se arata în comunicatul apărut pe frf.ro.

MTS n-a primit sențința instanței de fond și nu poate face recurs!

Într-un răspuns trimis pe adresa redacției Libertatea Sport, Ministerul Tineretului și Sportului spune: ”Recursul împotriva unei hotărâri judecătorești se declară în termen de 15 zile de la comunicarea sentinței judecătoresti la sediul Ministerului Tneretului și Sportului, moment la care instituţia va ataca respectiva sentinţă. La acest moment, în lipsa sentinţei instanţei de fond, nu pot fi dezvoltate motivele din cererea de recurs”.

Citiți și

 

Urmărește-ne pe Google News