Sportivii tricolori au fost primiți la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, unde au susținut o conferință de presă.

„Îi felicit întâi pe cei care nu au intrat pe podium, dar au meritat. Celor care sunt în febra competiției le urez să urce cât mai sus: canoe, haltere, atletism, lupte greco-romane”, a transmis Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

„Competiția este în desfășurare. Canotajul, gimnastica și tenisul de masă s-au întors azi în țară, felicitări tuturor. Avem de ce să fim bucuroși și încrezători. Noi vrem să ajungem departe. Un ciclu olimpic se construiește cu răbdare. Acești sportivi au reușit cu răbdare și după o competiție incredibil de grea. Le spun că suntem mândri, sportivilor de la canotaj, sunt cele mai frumoase medalii de la multele ediții ale Jocurilor Olimpice”, a spus, la rândul său, Mihai Covaliu, președintele COSR.

La canotaj, România a cucerit la JO 2024 de la Paris cinci medalii. Aur au câştigat canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară.

La gimnastică, România a ocupat locul 7, iar Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe 8 la bârnă şi 5 la sol, în timp ce Ana Maria Bărbosu a ocupat locul 4 la sol.

În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3, cu 13.766.

Sabrina Voinea a contestat penalizarea cu o zecime de punct, însă contestaţia sa nu a fost acceptată. Arbitrele au considerat că Sabrina a ieșit de pe covor.

Mama sportivei, care-i e și antrenoare, fosta gimnastă Camelia Voinea, a anunțat retragerea Sabrinei din sport.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Urmărește-ne pe Google News