S-a vorbit deseori, în ultimii ani, despre faptul că Bucureştiul nu mai deţine supremaţia în sporturile de echipă. Şi totuşi, situaţia n-a fost chiar aşa de sumbră, echipele din Capitală reuşind să câştige titlul naţional la rugby. Nu în cel clasic, în XV, ci în varianta redusă, cu şapte jucători, care figurează şi în programul Jocurilor Olimpice din 2016.

Provincialii au şanse mici la titlu

Statistica arată că în ultimii cinci ani, Steaua şi Dinamo au cucerit împreună trei titluri. Iar în weekend, la Timişoara, Capitala ar putea avea din nou o campioană naţională.
După primele două turnee, în partea superioară a clasamentului general se află trei reprezentante ale sale: 1. Steaua 26 puncte, 2. Dinamo 24p, 3. Farul Constanţa 23p, 4. CSM Bucureşti 21p, 5. CSM Baia Mare 18p, 6. RCM Timişoara 17p.
Cum Farul a fost părăsită de rugbiştii din emisfera sudică, iar bănăţenii şi maramureşenii au decis să-şi odihnească unii jucători după finala Superligii şi înaintea partidelor din Cupa României, misiunea bucureştenilor pare a fi facilitată.

foto: Marian Burlacu

Urmărește-ne pe Google News