Decizia de schimbare a numelui Stadionului Naţional, situat în localitatea Monte Vaca din insula Santiago, a fost luată de guvernul condus de premierul Ulisses Correia e Silva în semn de omagiu adus fostului mare fotbalist brazilian.

„Ca un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi, îmi exprim intenţia (n.r. – a Guvernului) de a numi Stadionul nostru Naţional drept „Stadionul Pelé”, într-o iniţiativă pe care cred că mai multe ţări din întreaga lume o vor urma”, a spus Ulisses Correia e Silva.

„Capul Verde şi Brazilia au o istorie şi o cultură care merg mână în mână, sunt două ţări surori, unite prin limbă şi prin identităţi foarte asemănătoare”, a precizat Ulisses Correia e Silva.

Executivul din Capul Verde, care speră să sărbătorească acest act simbolic în scurt timp, a comunicat deja această intenţie la FIFA, după ce preşedintele Gianni Infantino a cerut tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor.

Inițiativa guvernului din Capul Verde vine la puțin timp după ce Federația internațională de fotbal a anunțat că stadionul din Zurich unde se află sediul FIFA va primi numele lui Pele.

Pelé a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după ce a fost internat la spitalul Albert Einstein, pentru o infecție respiratorie, în plin tratament împotriva cancerului.

FOTO: Ulisses Correia e Silva – Facebook

Urmărește-ne pe Google News