“În mod normal ideea este să stai cât mai departe este posibil de alte obiecte zburătoare. În schimb, noi ne-am apropiat cât am putut de ele! Ne-am apropiat atât de mult de avioane, încât puteam privi piloţii în ochi. Încă mai am pielea de găină când mă gândesc la asta”, a spus liderul echipei de paraşutism Skydive, Paul Steiner, care a avut un rol important în coordonarea acestei cascadorii unice, care a necesitat la pregătiri 11 oameni şi 7 aeronave.

“Avioanele se mişcă tot timpul,” a adăugat Georg Lettner, unul dintre cei mai experimentaţi membri ai echipei Skydive Team. “Câteodată a fost cu adevărat înfricoşător, însă privind înapoi, a fost o experienţă nemaipomenită. Doar câteva lucruri ar putea concura cu faptul că am fost atât de aproape de piloţi încât îi puteam privi în ochi şi am zburat chiar lângă ei”. Dacă riscurile misiunii se pot vedea cu ochiul liber, pilotul Ewald Roithener a dorit să precizeze de câtă pregătire a fost nevoie pentru a face din acest proiect un succes. “Niciunul dintre noi nu este dependent de adrenalină. Suntem doar nişte indivizi care vor să facă faţă unor noi provocări şi să-şi trăiască viaţa într-un mod intens. Secretul este să pregătim totul în detaliu, astfel încât să-ţi poţi depăşi limitele în cunoştinţă de cauză. Totul ţine de planificarea profesionistă, antrenament conştiincios şi încredere deplină în coechipieri”.
“Niciodată un om nu a zburat atât de aproape de un avion. Este pentru prima oară în lume când se întâmplă acest lucru”, a spus mândru Steiner. Cum trilogia Akte Blanix este acum completă, sclipirea din ochii săi ne lasă de înţeles că o nouă cascadorie este în pregătire: “Undeva, în subconştient, o nouă idee încolţeşte”, a spus austriacul.

Sursa foto: Martin Mierzwa şi Wolfgang Lienbacher

 
 

Urmărește-ne pe Google News