Situaţia medicală a lui Adrian Mutu rămâne neclară, la patru zile de la accidentarea la cot, suferită în timpul partidei cu Lecce. Atacantul român a fost consultat, luni, de profesorul Carlo Bufalini, de la Clinica de Chirurgie Ortopedică “Maurizio Bufalini” din Florenţa. Verdictul specialistului italian a fost încurajator: “Briliantul” nu are nevoie de operaţie pentru a se reface după leziunea capsulei articulare anterioare a cotului stâng. În acest caz, recuperarea presupune o pauză de zece zile, urmată de un nou consult medical pe 22 ianuarie.

Va fi operat în caz de recidivă

Dacă totul va decurge bine, Mutu ar putea reveni pe gazon pe 1 februarie, la meciul cu Bologna. Profesorul Gheorghe Burnei, şeful Secţiei de Ortopedie de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, este însă rezervat: “Din nefericire, Adrian Mutu va trebui să stea cel puţin şapte zile cu mâna imobilizată, iar după această perioadă este obligat să înceapă un tratament de recuperare, care va consta în exerciţii fizice menite să-i întărească ligamentele de la cot. Această recuperare va dura cel mult trei săptămâni şi e greu de crezut că medicul echipei îl va lăsa să joace pe durata tratamentului. Dacă această luxaţie va recidiva a treia oară, Adrian va fi cu siguranţă operat”.

Mutu, dorit de Mourinho?

Atacantul român Adrian Mutu, al cărui contract cu Fiorentina expiră în 2012, ar putea lucra din nou cu Jose Mourinho, cel care a stat la originea scandalului de dopaj în care a fost implicat jucătorul pe când evolua la Chelsea! Agenţia Tuttomercato a scris, ieri, că “Briliantul” va deveni la vară cţchipierul lui Cristi Chivu la Inter Milano, formaţie antrenată de portughezul Jose Mourinho, în schimbul vârfului de 18 ani Mario Balotelli, dorit cu insistenţă de Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei. Jose Mourinho a fost cel care, în octombrie 2004, a comandat controlul antidoping în urma căruia Mutu a fost depistat pozitiv la cocaină. După acel scandal, “Briliantul” a declarat de mai multe ori că nu mai vrea să lucreze cu portughezul.

Urmărește-ne pe Google News