VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

UPDATE ora 18.19: Federaţia Română de Lupte anunță că sportiva Cătălina Axente a trecut cu bine de investigaţiile medicale. Ea nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice.

„Dorim să precizam că momentul ulterior accidentarii, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic”, menționează FR Lupte, pe pagina de Facebook.

Luptătoarea a fost asistată în permanenţă de stafful medical al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase.

„Așteptăm cu sufletul la gură semifinalele categoriei 76 kg, în urma cărora Cătălina Axente ar putea lupta mâine în recalificări, dacă Kennedy Alexis Blades (SUA) va obține calificarea în finală!”, mai scrie FR Lupte.

UPDATE 14.35. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a precizat că sportiva acuză o durere mare la omoplatul drept.

„În primă fază e pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste și semnele motrice sunt sunt ok. Nervii funcționează. A plecat la spital pentru investigații. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina așa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo și asistă la toate investigațiile”, a declarat Răzvan Pîrcălabu.

„Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept și că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, stați liniștiți. Cătălina este puternică. Cred că adversara ei o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună și cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția”, a afirmat Răzvan Pîrcălabu.

Știrea inițială: În repriza a doua a întâlnirii, cele două sportive s-au tatonat minute bune, iar pe final Blades a reușit un tur și Cătălina s-a lovit cu capul de saltea rămânând întinsă.

Medicii au urcat de urgență și i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva noastră a fost conștientă, dar a părăsit salteaua pe targă.

„Are un traumatism la cervicală, dar îşi mişcă degetele, picioarele… Mergem la spital”, a declarat medicul Dan Tănase, conform COSR.

Conform protocolului medical, Axente, suspectă de traumatism cervical, a fost dusă la salvare și transportată la spital.

Baldes s-a calificat în sferturi, după 11-0.

FOTO: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Urmărește-ne pe Google News