„Investigaţiie medicale efectuate au arătat că sportiva noastră este în afara oricărui pericol, însă recomandarea staff-ului medical este de a o proteja pe Cătălina. Luptătoarea noastră s-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt de la momentul accidentării suferite ieri, în optimile Jocurilor Olimpice”, a transmis FR Lupte.

Pentru Federaţia Română de Lupte este prioritară sănătatea şi integritatea sportivilor noştri, iar decizia luată împreună cu staff-ul medical şi staff-ul tehnic are la bază aceste aspecte. Cătălina Axente este una dintre sportivele României care a demonstrat de-a lungul timpului că este o luptătoare puternică, dornică de performanţă, şi suntem convinşi că acest lucru o va face să revină pe scena Internaţională, cel puţin la fel de motivată ca şi până acum”, a precizat FR Lupte.

În repriza a doua a întâlnirii de sâmbătă, din primul tur de la lupte feminin, 76 kg, cu americanca Kennedy Alexis Blades, Cătălina a suferit o accidentare gravă în zona cervicală.

Cele două s-au tatonat minute bune, pe final Blades a reuşit un tur şi Cătălina s-a lovit cu capul de saltea ramânând întinsă.

Medicii au urcat de urgenţă şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva noastră a fost conştientă, dar a părăsit salteaua pe targă.

FOTO: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Urmărește-ne pe Google News