Cum această medodă este este interzisă de regulamentul WADA (World Anti-Doping Agency/Agenția Mondială Anti-Doping), handbalistele riscă ani buni de suspendare.

Conform regulamentului, un sportiv care a a apelat la metode interzise de regulament va fi suspendat pe o durată de patru ani.

În situația în care sportivul poate dovedi că nu știa despre efectul tratamentului, suspendarea va fi înjumătățită la doi ani.

De asemenea, tot doi ani de suspendare va face și sportivul care a apelat la metode interzise de regulament, dar care dezvăluie alte cazuri de dopaj.

Conform informațiilor, cele trei handbaliste notificate de ANAF sunt Cristina Laslo, 23 de ani, Bianca Bazaliu, 23 de ani, Eliza Buceschi, 26 de ani, și Daria Bucur, 20 de ani.

Sportivele pot cere o Comise de Audiere la zece zile după înștiințarea oficială.

”Agenția Națională Anti-Doping a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise. Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor”, a anunțat ANAD, marți, pentru Gazeta Sporturilor.

Cum în lotul României pentru Campionatul Mondial din Japonia erau patru handbaliste de la Corona Brașov, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi și Daria Bucur, ele vor fi, foarte probabil, înlocuite cu Patricia Vizitiu, Alina Polocoșer, Laura Chiper și Elena Dache.

Asta pentru că în cuplă sunt toate handbalistele de la Corona Brașov, așa că nici o sportivă de la acest club nu poate pleca cu naționala în Japonia.

Deplasarea naționalei României în Japonia va avea loc miercuri.

Turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin va avea loc în Japonia între 30 noiembrie și 15 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News