Robert Dragan Paulevici, 23 de ani, declarat cel mai bun jucător al competiției, a dezvăluit pentru Libertatea că Federația Europeană de Minifotbal a oferit bănățenilor un premiu total de 5.000 de euro. Atacantul echipei din Timișoara este inginer auto și mai joacă fotbal în 11 în Liga a 4-a, la Deta.
Libertatea: Felicitări, Robert! Lumea se întreabă câți bani ați primit pentru câștigarea Ligii Campionilor.
Robert Paulevici: Nu sunt bani mulți în minfotbal. Am primit 5.000 de euro pentru întreaga echipă, iar lotul este format din 15 jucători. Pe teren intră cinci plus portarul.
Clubul vă mai oferă vreun bonus?
Suntem finanțați de un singur om, nu avem banii echipelor din București, care oferă salarii și de 5.000 de lei jucătorilor profesioniști. Noi avem contracte mici, între 300 de lei și 1.000 de lei. Jucăm de plăcere. Cu toate astea suntem campionii României și ai Europei. Minifotbalul din România este foarte bine organizat.
Ce profesie ai?
Sunt inginer auto. Mi-am luat concediu de odihnă pentru a merge în Slovenia. N-am avut prea mult timp să mă bucur pentru performanța realizată, luni am revenit la muncă. Colegii m-au primit extraordinar.
De ce crezi că Răzvan Burleanu nu reușește să obțină și în fotbalul adevărat performanțele din minifotbal?
E foarte greu ca un singur om să schimbe lucrurile. Burleanu poate organiza mai bine competițiile, dar fotbaliștii trebuie să fie mai serioși. Ei fac rezultatele.
Minifotbalul devine pe zi ce trece noul sport național în România. Ceea a devenit interzis de ani buni pentru echipele de club din fotbalul românesc, reușesc amatorii din fotbalul pe teren redus. Liga Campionilor la minifotbal, disputată de joi până duminică, la Terme Catez (Slovenia), a fost o afacere sută la sută românească.
Patru din cele opt echipe aliniate la startul competiției s-au calificat în semifinale, iar câștig de cauză a avut MAV Sports Timișoara. Campioana României și-a adjudecat trofeul la lovituri de departajare, scor 2-1, în fața celor de la Coriolan Bacău, după 0-0 în timpul regulamentar.
Semifinale decise la 7 metri
În penultimul act, MAV Sports Timişoara a dispus de Juventus Sibiu (3-2), tot după lovituri de la 7 metri, iar AS Coriolan Bacău a învins Tanzmannschaft Bucureşti cu 3-2tot de la punctul cu var. Câştigarea Ligii Campionilor completează performanţa reuşită de minifotbalul românesc la Kiev, unde echipa României a încheiat pe locul 2 la Campionatul European.
64 de echipe au participat la Liga Campionilor de minifotbal, ediția 2018
”Invenția” lui Răzvan Burleanu
Minifotbalul a luat amploare în România sub conducerea lui Răzvan Burleanu, care în 2012 a și pus bazele Federației Europene de Minifotbal. În mandatul său (2007-2014), naționala României de minifotbal a câștigat de patru ori la rând titlul continental. Din păcate, Răzvan Burleanu se bucură doar de performanțele ”copilului lui de suflet”, minifotbalul. Fotbalul adevărat a ajuns în sapă de lemn în cei patru ani de când se află la conducerea FRF. Naționala României a ratat încă o calificare la Mondiale și riscă să nu ajungă nici la Euro 2020, iar echipele de club au ieșit anul acesta prematur din Europa. Degeaba câștigăm Liga Campionilor la minifotbal, dacă CFR Cluj, campioana României, a ajuns să fie eliminată de amatorii luxemburghezi de la Dudelange.
Au apărut semiprofesioniștii
”În România se investește foarte mult în minifotbal, de aceea suntem la un nivel destul de bun. Urmează să facem performanță și cu naționala”, a spus portarul Cosmin Amarinei, ”Duckadam” de la MAV Sports Timişoara. ”Semifinalele sută la sută românești arată forța minifotbalului din România. Vom fi din nou campioni europeni și mondiali”, a declarat și Dan Pușcașu, de la MAV Sports Timişoara. Fenomenul minifotbal este format în România din circa 25.000 de jucători. Au apărut și echipe semiprofesioniste, care fac câte două-trei antrenamente pe săptămână.
Citește și: GALERIE FOTO/ Paradoxul Vaslui. Cel mai bogat cămin de stat pentru bătrâni se află în cel mai sărac județ. Sunt condiții ca-n Germania!