Helmuth Duckadam, directorul de imagine: «Se joacă sigur!»

Vremea câinoasă, cu ninsoare şi cu viscol, care s-a abătut asupra României, nu-l sperie pe Helmuth Duckadam, directorul de imagine al Stelei, care e convins că meciul pe care roş-albaştrii trebuie să-l dispute joi, la Bucureşti, cu olandezii de la Twente, nu se va amâna (Răzvan Ionaşcu).
“Fie iarna cât de grea, Steaua joacă-n Europa”. Aşa ar suna o scandare optimistă a tribunei. Lucrurile stau exact aşa: Steaua va disputa joi, la Bucureşti, prima manşă a 16-imilor Europa League, în compania olandezilor de la Twente, indiferent de condiţiile atmosferice. Un lucru confirmat chiar de Helmuth Duckadam, directorul de imagine al Stelei: “Se joacă sigur. Codul portocaliu este valabil până marţi, din ce ştiu eu. Terenul va fi curăţat până la ora meciului. Nu am primit nici o directivă de la UEFA, potrivit căreia partida cu Twente s-ar putea amâna”.
Gata pentru o prestaţie mare
Helmi spune că elevii lui Ilie Stan sunt gata să facă un meci mare: “Un joc în Europa League, precum cel pe care noi îl vom disputa pe Arena Naţională, e extrem de important pentru toţi. Iar băieţii ştiu bine acest lucru” .

Ce spune regulamentul. Decizia disputării partidei e la delegatul UEFA

4 Un joc se amână dacă echipa gazdă observă că suprafaţa de joc e impracticabilă şi anunţă formaţia vizitatoare, arbitrul partidei şi delegaţia UEFA. În acest caz, meciul va fi reprogramat la o altă dată sau pe alt teren, după ce UEFA se consultă cu echipa gazdă, în privinţa terenului, şi a datei, cu ambele cluburi” (art. 11.1).
Se încălzeşte în ziua disputei
4 De asemenea, arbitrul decide dacă terenul este sau nu practicabil, în cazul în care există dubii că meciul se poate disputa (art.11.2). 4 Regulamentul prevede că, dacă arbitrul partidei decide că meciul nu poate avea loc din cauza terenului, partida va fi reprogramată ori a doua zi, ori la o altă dată stabilită de UEFA (art.11.2). Meteorologii anunţă temperaturi cuprinse între 2°C şi – 6°C pentru joi, ziua disputării partidei.

Au mai înotat în zăpadă


Roş-albaştrii nu ar fi la primul caz de amânare a unui meci din cupele europene. Pe 6 decembrie 1995, Steaua juca împotriva lui Juventus, în Liga Campionilor, şi termina 0-0. Meciul a fost amânat o zi din cauza stratului gros de zăpadă şi a temperaturilor scăzute, iar italienii au aterizat la Sofia, pentru că aeroporturile din România erau închise. Aceeaşi situaţie, 10 ani mai târziu. Pe 10 martie 2005, Steaua trebuia să întâlnească echipa Villarreal în optimile Cupei UEFA. Deşi pe stadionul Ghencea se strânseseră 25.000 de spectatori, partida a fost amânată cinci zile, deoarece cu o jumătate de oră înainte de meci a început să ningă abundent, iar terenul nu a putut fi curăţat.

Jucătorii au fost la un pas de grevă

Fotbaliştii Stelei nu au primit încă primele pentru calificarea în 16-imile Europa League şi au ameninţat sâmbătă că nu vor participa la antrenament, dacă patronul nu le va achita aceste bonusuri, dar şi unele restanţe salariale. Spiritele s-au calmat după sosirea în cantonamentul de la Mogoşoaia a lui Teia Sponte, care le-a promis că o parte din bani le vor fi băgaţi în cont până la ora meciului cu Twente. Echipa s-a antrenat pâna la urmă.

Ajutor de la un dinamovist

Vremea rea din Bucureşti a făcut ca ieri steliştii să se antreneze pe terenul sintetic acoperit, deţinut de Ioan Andone în parcul Herăstrău. “Nici nu mi-am pus problema de rivalitate. Pe mine m-a sunat Ilie Stan, dar nu eram în ţară, aşa că de toate detaliile s-a ocupat fiul meu. Le doresc să se califice şi, dacă faptul că se antrenează acolo îi va ajuta, cu atât mai bine” , a declarat Andone. Terenul are o dimensiune de 60 m x 40 m şi se poate juca pe el în ghete cu crampoane.

Olandezii refuză să se antreneze în altă parte

Steliştii s-au antrenat înaintea meciului cu Twente la Mogoşoaia şi pe un teren sintetic din Bucureşti, însă nu vor efectua nici o şedinţă de pregătire pe Arena Naţională. Olandezii, care vor sosi la Bucureşti mâine, au anunţat că nu sunt dispuşi să facă antrenamentul oficial în altă parte, ci doar pe suprafaţa pe care se va disputa partida de joi.

Steliştii dau câte 10.000 € sinistraţilor

Impresionaţi de drama pe care o trăiesc românii din zonele afectate de zăpadă, jucătorii Stelei vor dona bani pentru sinistraţi. “Ne-a impresionat gestul suporterilor, care au fost în Buzău şi în Vrancea la deszăpezire. Îi rugăm şi pe dinamovişti să contribuie la ajutorarea acelor persoane. Ne vom dona primele de câte 10.000 € de la «dubla» cu Twente sinistraţilor care au nevoie de ajutor”, a declarat Raul Rusescu. Comitetul Olimpic şi Sportiv va dona 10.000 de euro, FR de Rugby – 20.000 de lei, CS Dinamo – 15.000 de lei, FR de Canotaj – 5.000 de lei, iar FR de Haltere – 5.000 de lei.
Partida FC Steaua – Twente Enschede, contând pentru manşa tur a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, se va disputa, la 16 februarie, de la ora 22.05 pe Arena Naţională.

Urmărește-ne pe Google News