Fost jucător la Craiova, Ilie Balaci și-a continuat cariera cariera ca antrenor la echipe din lumea arabă. Anii în care a activat ca antrenor i-au adus bani grei în conturi legendarului fotbalist.

Pentru calificarea cu Craiova în semifinalele Cupei UEFA, în anul 1983, Ilie Balaci a luat o sumă frumușică pentru acele vremuri.

„Dacă nu mă-nşel, 40.000 de lei. Bani negri. N-aveau cum să fie oficial. Banii ăştia alerga Stroe şi-i făcea. Era interesant să ştiţi cum îi făcea, de unde îi făcea. Din vânzare de bilete, Dumnezeu ştie din ce”, spunea el într-un interviu pentru Adevărul.

„Probabil îi duceam la CEC. Pe timpul ăla nu prea aveai ce să faci cu banii. Maşini străine n-aveai voie. Maşini aveam. Bucuria noastră era dacă puteam să ne schimbăm maşina în fiecare an”, mai afirma el.

În lumea arabă, ca antrenor, a pornit de la un salariu de 1.500 de dolari pe lună la echipa Club Africain Tunis, din Tunisia, cu care a câștigat într-un an Cupa Tunisiei, campionatul şi Cupa Campionilor Africii. În ultimii ani din cariera de antrenor, acesta ajunsese să câștige 100.000 de dolari pe lună.

Pe lângă aceste sume, Ilie Balaci a mai încasat prime și diverse bonusuri pentru atingerea obiectivelor la echipele la care a antrenat. De asemenea, se lăuda cu mașini de lux, pentru care făcuse o adevărată pasiune, dar și ceasuri de colecție. De altfel, Ilie Balaci mărturisea că nu a fost niciodată nevot să trăiască din banii de pensie.

„Mă cheamă preşedintele clubului, a doua zi, să reînnoim contractul. Ei, nu ştiu ce m-a apucat, mă dusei să mă tund. Aşa cum sunt acuma. Intrai şi-mi luai un costum Armani, cu o cravată. Mi-am luat bricheta, second-hand. Îmi luai şi Montblanc-ul, un ceas din aur. M-am dus, l-am aşteptat. „Cât îmi dai?” „17.000.” „Dar îmi dai 70.000 la semnătură?”. „Da!”. Când am câştigat cupa cu Al Ain, preşedintele mi-a făcut cadou un ceas din platină, bătut cu diamante. Doar 10 sunt în lume. Valoarea e de 104.000 de parai. Mi l-a adus pe tavă. Numai cutia costă vreo 400 de parai”, povestea Ilie Balaci despre una dintre negocierile de contract pe care le-a avut în lumea arabă, potrivit click.ro.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a încetat din viață duminică, la vârsta de 62 de ani. Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului fotbalist Ilie Balaci a fost depus pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Ilie Balaci va fi înmormântat la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Citește și: ANCHETĂ / Preț exorbitant pentru paza cimitirelor din Ploiești! Decizia care va lăsa zeci de oameni șomeri și va duce la triplarea cheltuielilor

Urmărește-ne pe Google News