„Dacă ne uităm la clasamentul WTA putem spune că pornim favoriţi cu Elveţia. Dar trebuie să fim atenţi. Din experienţa mea, surprize pot apărea oricând. Fetele trebuie să fie concentrate la fiecare meci, indiferent pe cine au în faţă”, a spus Segărceanu.
Acesta a recunoscut că România are un mare avantaj prin faptul că va juca pe teren propriu în faţa Elveţiei. „Cel mai mult mă bucur că jucăm acasă acest meci cu Elveţia. Şi sper să jucăm tot la Cluj-Napoca (n.r. unde România a învins Canada). Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci… sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel”, a afirmat căpitanul-nejucător.
„La Cluj s-ar putea juca fie pe zgură, fie pe o suprafaţă asemănătoare cu cea folosită acum cu Canada. Depinde ce hotărăsc fetele, ele joacă. Până la urmă, e bine că noi vom alege suprafaţa, asta e ceea ce contează”, a mai declarat Segărceanu.
Căpitanul-nejucător al României le-a analizat pe adversarele „tricolorelor”.
„Toate echipele sunt valoroase la nivelul ăsta şi destul de dificile. Iar Elveţia nu face excepţie. Bacsinszky este cea mai bine clasată şi deci cea mai bună jucătoare a lor. Însă şi celelalte componente ale lotului pot face surprize. Însă pe mine mă interesează ca fetele noastre să fie sănătoase, asta e cel mai important”, a precizat Florin Segărceanu.
Barajele pentru Grupa Mondială (21-22 aprilie)
România – Elveția (în România)
Australia – Olanda
Belarus – Slovacia
Italia – Belgia
Elveția, locul 6 în clasamentul mondial, a ajuns în baraj după ce pierdut meciul cu Cehia, 1-3, în primul tur al Grupei Mondiale.
Echipa Elveției: Timea Bacsinszky (42 WTA), Jil Teichmann (134 WTA), Viktorija Golubic (100 WTA), Belinda Bencic (73 WTA).
România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.
Elveţia s-a impus în 1979, în turul al doilea al Grupei Mondiale, la Madrid, cu 2-1, în 1983, în aceeaşi fază a competiţiei, la Zurich, şi în 2010, în Grupa I a zonei Europa-Africa, scor 2-1, la Lisabona.
România are şase jucătoare în top 100 (Simona Halep – 2, Irina Begu – 37, Sorana Cîrstea – 38, Mihaela Buzărnescu – 43, Ana Bogdan – 86, Monica Niculescu – 92).
Citește și: Funcționarii publici dau în judecată Guvernul, după transferul contribuțiilor la angajat, pentru scăderile de venituri