Gro Hammerseng – Katja Nyberg
Cea mai bună handbalistă în anul 2007, norvegianca Gro Hammerseng (29 de ani), are un palmares de invidiat, din care nu lipsesc medalia de aur la Olimpiadă (Beijing, 2008) şi numeroase medalii de aur şi argint la Europene şi Mondiale.
Legitimată la FC Midtjylland Handbold, Hammerseng are o relaţie de mai multă vreme cu cţchipiera sa din naţionala Norvegiei, Katja Nyberg. Născută la Stockholm, Katja (30 de ani) face parte şi ea din generaţia de vis a naţionalei Norvegiei.
Amelie Mauresmo
În vârstă de 30 de ani, Amelie Mauresmo e un fost număr 1 în tenisul feminin. Clasată în prezent pe locul 21 în ierarhia WTA, Mauresmo are în palmares două turnee de Mare Şlem (Australian Open şi Wimbledon în 2006) şi 25 de competiţii câştigate.
Franţuzoaica şi-a recunoscut orientarea sexuală în 1999. Amelie a declarat atunci că succesul i se datorează iubitei ei, Sylvie Bourdon, o patroană de restaurant cu 12 ani mai în vârstă.
Billie Jean King
Câştigătoare a 29 de turnee de Mare Şlem (dintre care 12 la simplu), Billie Jean King (66 de ani) e prima jucătoare de tenis care a recunoscut că e lesbiană. Americanca a divorţat de soţul ei în 1981 şi e celebră pentru că a reuşit să-l învingă în 1973 pe Bobby Riggs (fost câştigător al Wimbledonului) în aşa-numita “Bătălie a sexelor”.
“50% dintre homosexuali ştiu acest lucru de- spre ei până la vârsta de 13 ani. Din păcate, eu am aflat mult mai târziu. Nu m-aş fi măritat cu Larry dacă aş fi ştiut că sunt lesbiană. La 21 de ani eram total îndrăgostită de el”, a declarat Billie Jean King.
Linda Bresonik – Inka Grings
Campioane europene în acest an cu naţionala de fotbal feminin a Germaniei, Linda Bresonik (25 de ani) şi Inka Grings (31 de ani) au fost implicate într-un scandal sexual mai puţin obişnuit.
Cele două jucătoare au avut timp de 5 ani o relaţie intimă, care s-a destrămat după ce ambele au făcut sex cu acelaşi bărbat, antrenorul Holger Fach. Linda a ieşit “câştigătoare” şi se iubeşte şi în prezent cu Fach.
Sabine Braun – Beate Peters
Atleta germană Sabine Braun (44 de ani), care a câştigat medalia de bronz la JO de la Barcelona, în 1992, în proba de heptatlon, are o relaţie de lungă durată cu aruncătoarea de suliţă Beate Peters.
În vârstă de 50 de ani, Beate a câştigat bronzul la Campionatul Mondial de la Roma, în 1987.
Martina Navratilova
Cea mai mare jucătoare de tenis din istorie, Martina Navratilova (53 de ani), a câştigat 18 titluri de Mare Şlem la simplu, 31 la dublu şi 10 la dublu-mixt. Născută în Cehia, la Praga, Martina a emigrat în SUA, în 1981, unde a obţinut cetăţenia americană.
Imediat după aceasta, a recunoscut că e lesbiană. Navratilova a avut relaţii cu scriitoarele americane Rita Mae Brown şi Judy Nelson, despărţirea de cea din urmă provocând un uriaş scandal mediatic.
Judith Arndt – Petra Rossner
În vârstă de 33 de ani, Judith Arndt e una dintre cele mai bune cicliste din lume. Germanca a câştigat CM de ciclism pe şosea în 2004 şi are o medalie olimpică de bronz la urmărire 3.000 de metri câştigată la JO de la Atlanta, în 1996. De asemenea, nemţoaica a reuşit să termine în două rânduri pe locul al treilea în Turul Franţei.
Din 1996, Judith trăieşte alături de partenera sa, Petra Rossner, de asemenea ciclistă. Petra Rossner (43 de ani) a câştigat medalia de aur la JO de la Barcelona, în 1992, în proba de urmărire 3.000 de metri. Cele două nemţoaice şi-au anunţat intenţia de a adopta un copil.
Camilla Andersen – Mia Hundvin
Adversare pe teren, daneza Camilla Andersen (36 de ani) şi norvegianca Mia Hundvin (32 de ani) au format un cuplu oficial în perioada 2000-2003. Cele două erau liderii naţionalelor de handbal feminin ale Danemarcei şi Norvegiei, ambele trecându-şi în palmares medalii de aur la campionatele mondiale şi europene.
Dacă despre Camilla s-a scris că ar fi avut o relaţie şi cu colega sa din naţionala daneză Anja Andersen, Mia Hundvin a revenit “la normal” şi s-a căsătorit în 2003 cu Terje Haakonsen, împreună cu care are un copil.