Idei regăsite în programul electoral al lui Răzvan Burleanu.

Vrea Liga 1 cu 16 echipe

Răzvan Burleanu vrea să transforme Liga 1 într-o competiție premium. ”Promovarea formatului competițional cu 16 echipe, pentru o competiție mai atractivă în contextul reapariției și dezvoltării cluburilor cu tradiție din fotbalul românesc, precum și a cluburilor care reprezintă orașe importante cu tradiție în fotbalul nostru”, este unul dintre proiectele prin care Burleanu încearcă să atragă voturile cluburilor de prim-plan.

Liga 2, online, contra cost

Șeful FRF are planuri mari și cu Liga 2. ”În paralel cu menținerea sistemului de vânzare centralizată a drepturilor tv pentru Liga 2 și cu creșterea investițiilor pentru promovarea brandului competițional, vom demara un proces de consultare și dezbare pentru a analiza oportunitatea dezvoltării  unei platforme prin care utilizatorii de internet pot avea acces online, contra cost, la vizionarea partidelor disputate de echipele de Liga 2”.

Ce a promis Răzvan Burleanu pentru al doilea mandat în fruntea FRF: proiecte din programul electoral al lui Răzvan Burleanu

  • introducerea sistemului ”parachute payment” prin care cluburile retrogradate din Liga 1 să beneficieze, pe model vest-european, de susținere pentru atenuarea șocului financiar produs de retrogradare și evitarea situațiilor de faliment.
  • organizarea Supercupei României în comunitățile românești din afara țării.
  • să contribuim împreună cu LPF la reducerea decalajului dintre Estul și Vestul Europei prin întărirea competivității cluburilor din România în comparație cu cluburile din regiune, având ca obiectiv creșterea numărului de cluburi românești în top 100 cluburi europene.
  • solicităm, în colaborare cu Consiliul Concurenței, o stabilire clară a condițiilor financiare publice prin excepție la nivel european, pe modelul ungar, pentru pregătirea și dezvoltarea tinerilor jucători, cheltuieli de personal și infrastructură sportivă. Argumentul principal este că sportul, în general, și fotbalul, în particular, vor genera dezvoltarea economiei naționale.
  • stabilirea unui sistem transparent printr-un caiet de sarcini pentru desemnarea orașului, stadionului/sălii care vor găzdui partidele echipelor reprezentative de fotbal, fotbal feminin și futsal.
  • investim în construirea unei baze montane de pregătire care va fi la dispoziția membrilor FRF și a loturilor naționale într-un regim similar cu al Centrelor Naționale Mogoșoaia – Buftea.
  • elaborăm proiectul prin care vom solicita finanțare fie prin Compania Națională de Investiții, fie prin fonduri europene, pentru realizarea unui teren acoperit de dimensiuni normale în cadrul CNF Mogoșoaia – Buftea.
  • ne orientăm spre atragerea de surse de finanțare din partea MTS doar cu condiția absenței oricărei intervenții ministeriale în procesul decizional (în prezent, finanțarea MTS este condiționată de implicarea directă a unui reprezentant în cadrul organismului decizional al federațiilor sportive).
  • Reforma regulamentelor (ianuarie – decembrie 2018).
  • dezvoltarea fotbalului în rândul persoanelor cu dizabilități și organizarea Campionatului European pentru Nevăzători 2019 în România, o premieră care implică, prin sprijinul Guvernului, și construirea a șase terenuri speciale pentru nevăzători, dintre care unul în cadrul CNF Mogoșoaia – Buftea.
  • depunerea dosarului de candidatură pentru organizarea Supercupei Europei sau a turneelor finale europene la nivel Under 17 și Under 19.

 
 

Urmărește-ne pe Google News