În locul părului lung şi vâlvoi şi al optimismului debordant din tinereţe, acum Dinu este cărunt, de multe ori nebărbierit şi afişează o mină tristă. Problemele de tot felul l-au transformat pe fostul internaţional, care, în urmă cu 40 de ani, stătea la băute cu colegii până la cântatul cocoşilor, pentru ca, după câteva ore, să fie primul la antrenamente şi să-i ia în derâdere pe colegii de pahar, care de-abia se mai mişcau pe teren.
Fostul petrecăreţ, operat pe cord
“Dinu a băut toată viaţa. Într- o noapte, am băut şase-şapte sticle de whisky cu el şi cu Fănuş Neagu”, mărturisea Constantin David, autointitulat “cel mai mare beţiv din istoria lui Dinamo”. Din păcate, Dinu a avut parte, în ultimul timp, numai de probleme, care l-au marcat profund. În 2008, i-a murit câinele favorit, ciobănescul german Nero, iar în august 2011 a fost operat pe cord. Cea mai grea lovitură a primit-o însă la finalul anului 2011, când, după o lungă şi grea suferinţă, a decedat Silvia, soţia sa. “Am început să «văd» fotbalul la patru ani, pe terenul TCT din Târgovişte, care aparţinea Regimentului 22 Roşiori de Gardă. Acolo a făcut armata şi maestrul Radu Beligan”, a rememorat, pentru Libertatea, Cornel Dinu prima sa întâlnire cu fotbalul. Acum, administratorul- delegat al lui Dinamo nu mai are chef de sportul-rege sau, mai bine zis, de “fauna” care îl înconjoară. “Asistăm la o sălbăticire a omului”, este concluzia tristă a celui care s-a născut odată cu Dinamo, pentru a deveni apoi simbolul acestei echipe.
În prezent
Antrenamente intense, meciuri tari, petreceri stropite cu alcool, necazuri familiale şi probleme personale de sănătate – toate şi-au pus amprenta de-a lungul anilor pe chipul lui Cornel Dinu
Fundaşul de 32 de ani al lui Inter Milano nu mai poartă de mult părul lung, aşa cum obişnuia la începutul anilor 2000. Pe atunci, Chivu juca încă la Ajax, era unul din “lupii tineri” ai naţionalei României şi era burlac. Între timp, Chivu a supravieţuit unei accidentări groaznice la cap, a renunţat la convocările sub tricolor, s-a căsătorit şi a devenit tatăl a două fetiţe.
Preşedintele FRF, care va împlini la toamnă 60 de ani, a ieşit câştigător din războiul purtat în ultimii ani cu cancerul, dar această bătălie şi-a pus amprenta pe chipul celui supranumit Naşu. În tinereţe, pe când juca la Sportul Studenţesc, Mircea Sandu era un atacant de temut şi, poate şi datorită părului lung, un bărbat cu mare succes la femei.
“Il Luce” (68 de ani) este un alt nume mare al fotbalului românesc care şi-a aniversat în această săptămână ziua de naştere. Actualul antrenor al lui Şahtior Doneţk a reuşit performanţe remarcabile ca tehnician, dar pentru că efortul depus pentru succes consumă pe oricine, Mircea Lucescu a încărunţit vizibil faţă de perioada în care era jucător.
Atacantul de 34 de ani al lui Ajaccio şi al naţionalei României era mult mai zvăpăiat şi afişa o mină de rebel cu 12 ani în urmă. În 2001, Mutu juca în Italia, la Verona, şi se căsătorea pentru prima oară. De atunci, “Briliantul” a devenit tată, a divorţat, s-a recăsătorit, a mai făcut doi copii, a trecut prin două scandaluri de dopaj şi pare, în sfârşit, că s-a maturizat.