Cu o piață a jocurilor de noroc care însumează 400.000.000 de euro și aflată în permanentă expansiune (2,4 milioane de români au practicat, măcar o dată, jocuri de noroc, în ultimul an), visul de aur al jucătorilor este cum să dea marea lovitură, fie că este vorba despre loterie, ruletă, slot machines sau de pariuri sportive. Statisticile arată că tot mai mulți văd intrarea în sălile de joc ca o posibilitate facilă de creștere a veniturilor.

Softul cu 5.000.000 de combinații

Există multe mituri, în indistria jocurilor de noroc. Unele vin dinspre jucătorii care pierd, în încercarea de a-și explica ratările. Poate fi măsluită ruleta, dar slot machines-urile, adică ”păcănelele”? Specialiștii îi dezarmează pe ”vânătorii de comori”. Este imposibil să poată fi mistificat rezultatul afișat de ”păcănele”.

ROMSLOT, Asociația Organizatorilor de Sloturi, a organizat o incursiune în lumea din spatele aparatelor. Au fost desfăcute bucată cu bucată, într-o tentativă de a demonstra că influența omului este nulă.


Aparatul slot-machine are o cutie, sigilată, în care se află soft-ul jocului

Andrei Frimescu, director de maketing & PR la ”Game World”, activează din 1992 în industria jocurilor de noroc. S-a specializat treptat, parcurgând toate etapele de carieră, de la crupier până în vârful ierarhiei. Le-a văzut pe toate, inclusiv cum merg lucrurile în patria jocurilor de noroc, Las Vegas.

Procentul de câștig, setat ca să țină jucătorul la masă

ROMSLOT deține 20% din piața jocurilor de noroc (slot machines). Un astfel de aparat costă între 12-15.000 de euro, iar ca să poată obține licența de funcționare, un operator are nevoie de 75 de aparate. Așa că volumul investiției triază competiția, una care se tot întețește.

”Sunt multe legende în lumea slot machines. Una este că aparate pot fi măsculite, că există cineva care stă în spatele unui monitor și conduce totul de acolo. Pe un aparat sunt 40 de jocuri, putând fi generate 5 milioane de combinații. Totul este matematică. Și hazard. Soft-ul este securizat, nu se poate influența în niciun fel. La fel, la ruletă. Cine poate crede că un astfel de aparat poate fi păcălit sau măsluit, vorbește în necunoștință de cauză. Procentul de câștig al unui astfel de aparat, nu este mic, ci este setat ca să țină jucătorul la masa de joc. Dacă un aparat nu oferă câștiguri, jucătorul pleacă”, spune Andrei Frimescu (Foto: Facebook Andrei Frimescu).

98.000 de indivizi cu probleme

Sălile de jocuri nu sunt chiar pentru oricine. Piața îi ”dovorează” pe cei iresponsabili și îi aruncă în brațele disperării. Circa 98.000 de indivizi au probleme, urmare a faptului că nu reușesc să joace responsabil, în limita unui procent care să nu afecteze bugetul personal. Cifrele nu pot fi ascunse, la cum realitatea nu poate fi păcălită. Din totalul populației de peste 18 ani, 8% joacă sau pariază cu frecvență săptămânală. 32% dintre jucători au între 18 și 24 de ani. Cei mai mulți joacă pentru a câștiga bani (49%), iar doar 25% o fac exclusiv pentru a simți cum adrenalina le invadează corpul.

Urmărește-ne pe Google News