Nou-promovata Novara este ocupanta locul 18 în Serie A, din 20 de echipe, dar are un cantonament excepţional, unul dintre cele mai performante din Italia.
”Novarello – Vilaggio Azzurro” (Satul Albastru) este localizat în comuna Granozzo con Monticello, înconjurat de un imens spaţiu verde, la 10 kilometri depărtare de Novara. Baza a fost construită în 2007, după ce clubul a fost cumpărat de familia De Salvo,şi a costat 7 milioane de euro. ”Bijuteria” piemonteză are două terenuri cu gazon natural şi două cu gazon sintetic, fiecare cu vestiarul său, alte două pentru minifotbal (7+1) şi un teren de nisip pentru beach soccer.
Pe lângă acestea, elevii lui Costel Enache vor mai beneficia de o sală de sport, o clinică sportivă şi laboratoare complet echipate, o sală de fitness de 1.600 mp cu aparate de ultimă generaţie, plus cabinete de recuperare sportivă. Pentru relaxare există un restaurant de 350 de locuri, bar, săli de jocuri şi de biliard şi chiar un muzeu cu o moară de vânt  din secolul al XVII-lea, de care aparţinea domeniul pe care s-a construit ulterior cantonamentul echipei.
”Există condiţii excelente şi în Antalya, dar acolo hotelurile şi terenurile sunt proiectate pentru turişti, nu pentru sportivii de performanţă. Aici avem tot ce ne puteam dori, vom beneficia practic de experienţa personalului, de condiţiile de pregătire şi recuperare ale unei echipe din Serie A. Ne vom antrena la Piatra Neamţ în perioada 15-28 ianuarie, iar între 28 ianuarie şi 12 februarie ne vom deplasa în Italia. La început, vom juca mai multe meciuri cu echipe locale din ligile inferioare, apoi vom da piept cu Novara Calcio (Serie A), FC Modena (Serie B), echipa la care evoluează Ovidiu Petre, şi FC Chiaso (Elveţia 2). Suntem în discuţii şi pentru alte partide puternice”, ne-a declarat Costel Enache, antrenorul principal al nemţenilor.
 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News