Portar: Jaime Penedo (Dinamo), 23 meciuri
Singurul fotbalist din Liga 1 Betano care va merge la Campionatul Mondial din Rusia a fost unul dintre puținii dinamoviști care au evoluat bine pe toată durata sezonului regulat. Într-un sezon pe care „câinii” vor să îl termine cât mai repede și să îl uite, Penedo s-a remarcat prin paradele sale. A fost cel mai bun portar din campionat la penalty-uri, cu două apărate și alte două la care a ghicit colțul.
Câte goluri se înscriu în prima etapă din play-out? Pe Betano ai cota 2.22 pentru peste 9,5!
Fundaș dreapta: Cristian Manea (CFR), 25 meciuri
Revenit în România în această vară, Manea s-a impus rapid în primul 11 al CFR-ului. Văzut inițial ca o soluție pentru regula u-21, a demonstrat că își merită locul în teren și că e o variantă pentru echipa națională. A lipsit un singur meci în sezonul regulat, fiind integralist în toate celelalte. E al doilea în topul fotbaliștilor cu cele mai multe minute jucate, cu 2250.
Fundaș central: Bogdan Țîru (Viitorul), 22 meciuri
Țîru pare deja un veteran al Ligii 1 Betano, însă va împlini 24 ani în această lună. Rămas la Constanța după numeroasele plecări ale coechipierilor, a contribuit din plin la reconstrucția din mers a echipei, fiind liderul defensivei care a primit doar 21 gouri. În cele 4 etape în care nu a fost pe teren, Viitorul a câștigat doar un meci.
Fundaș central: Paulo Vinicius (CFR), 24 meciuri
Cu peste 100 meciuri în prima ligă portugheză, Paulo Vinicius nu a avut nicio problemă în a se adapta la fotbalul românesc. Brazilianul de 33 ani a fost o piesă de bază în apărarea clujenilor, care se poate lăuda cu o medie de un gol primit la 2 meciuri. Vinicius și-a ajutat echipa și în careul advers, fiind un pericol real la fazele fixe. Are 4 goluri în sezonul regulat, cele mai multe dintre fundași.
Fundaș stânga: Cristian Ganea (Viitorul), 25 meciuri
Titular incontestabil în formația Viitorului, Ganea a fost folosit atât ca fundaș stânga cât și ca mijlocaș central. Dacă în defensivă a arătat că e foarte greu de depășit, în jumătatea adversă s-a remarcat prin șuturile foarte bune de la distanță și prin centrările impecabile, având 3 goluri și 4 pase de gol. Evoluțiile excelente l-au făcut titular la echipa națională și i-au adus transferul mult așteptat la Athletic Bilbao.
Betano.com este sponsorul oficial al Ligii 1 și oferă streaming live la toate meciurile din competiția internă! Peste 200 pariuri la toate partidele de playoff!
Mijlocaș central: Ciprian Deac (CFR), 24 meciuri
Deac s-a întors acum un an la CFR după o experiență în Kazahstan și e, de atunci, motorul CFR-ului. A fost folosit și în banda dreaptă, însă cel mai bine s-a simțit în centru. A înscris de 4 ori și a dat 10 pase decisive, cele mai multe din Liga 1 Betano. Golurile create de el au adus echipei sale 6 din cele 18 victorii de până acum.
Mijlocaș central: Alexandru Mateiu (Craiova), 20 meciuri
Craiova e apreciată pentru jocul spectaculos și pentru fazele create de viteziștii din atac. Nu ar putea adopta acest stil de joc fără calmul de la centrul terenului, adus de cuplul Mateiu-Zlatinski. Fără apariții în fața porții, Mateiu excelează în rolul de mijlocaș central și e crucial în păstrarea posesiei și în lansarea atacurilor periculoase.
Mijlocaș ofensiv: Alexandru Ioniță (Astra / CFR), 24 meciuri
Ioniță a jucat la Astra în prima parte a sezonului și a avut un rol uriaș în clasarea giurgiuvenilor pe loc de playoff. Cu 10 goluri și 3 assituri în 20 jocuri pentru alb-negri, Ioniță poate spune că a fost decisiv în peste o treime din golurile lor. Transferat în iarnă la CFR pentru un milion de euro, și-a trecut deja numele pe lista marcatorilor o dată și a dat o pasă de gol pentru noua echipă.
CFR e favorita la titlu, conform cotelor Betano, cu 1.80. FCSB are 2.50 iar Craiova 8.00.
Mijlocaș ofensiv: Constantin Budescu (FCSB), 17 meciuri
Budescu e singurul fotbalist din echipa ideală care nu a jucat minim 20 meciuri, însă realizările lui vorbesc de la sine. Odihnit des în campionat pentru meciuri europene, Budescu a jucat de 17 ori, înscriind 6 goluri și oferind 7 pase decisive. Fie că marchează direct din corner, din lovitură liberă sau dă pase de gol cu exteriorul, actualul magician din Liga 1 Betano reușește să impresioneze publicul meci de meci.
Mijlocaș ofensiv: Alexandru Băluță (Craiova), 21 meciuri
Folosit ca extremă, playmaker sau 9 fals, Băluță joacă la fel de bine. Căpitanul Universității Craiova e parte din tripleta de vis care a înscris 26 goluri în sezonul regulat, alături de Mitriță și Gustavo. Băluță a fost autorul a 8 dintre ele, pe lângă care a adăugat și 4 pase decisive. Aflat în cea mai bună perioadă a carierei, mijlocașul ofensiv a debutat și în echipa națională, având până acum 4 meciuri.
Atacant: Harlem Gnohere (FCSB), 21 meciuri
Francezul e pe primul loc în topul golgheterilor, la egalitate cu Țucudean. Sunt diferențiați de numărul de minute necesare pentru a puncta, Gnohere reușind un gol la 108 minute jucate. Deși a pornit stagiunea ca rezervă, „bizonul” și-a făcut loc în primul 11 și a devenit indispensabil pentru roș-albaștri, păstrând forma excelentă și în Europa, unde a marcat de 5 ori.
Cota lui Gnohere pentru a fi golgheter e de 2.75, mai mică decât a lui Țucudean, care are 2.50!