”Vreau să-l aduc pentru două – trei zile, în luna august, să ne împărtăşească din experienţa sa. Sper să accepte“, a declarat Samir Regep. În vârstă de 30 de ani, Saki este primul câştigător turc al unui titlu K-1, luptătorul impunându-se în 2008, în Hawaii, la K-1 World Grand Prix. În 2006, a fost finalist la întrecerea similară de la Amsterdam. Dublu campion european la Muay-Thay, Saki s-a născut în Olanda, la Schiedam, având două victorii şi asupra luptătorului român Daniel Ghiţă. Samir Regep a mai spus că, tot în luna august, intenţionează să organizeze şi Cupa Memorială ”Gheorghe Oancea“, în amintirea celui care a înfiinţat CS ”Bogdan Ciubotariu“.
GHIȚĂ VS SAKI, 6 aprilie 2013
Meci încheiat la egalitate cu învingătorul lui van Damme
În vârstă de 46 de ani, Samir Regep a început practicarea artelor marţiale în anul 1984, la 16 ani. Între 1991 şi 1993, Samir Regep a fost de trei ori campion naţional de kickboxing. Meciul său de căpătâi rămâne cel cu americanul Jimmy Mitchell, desfăşurat pe 18 septembrie 1992, la Constanţa. Tânărul Samir avea 24 de ani. ”Americanul ieşise campion mondial patru ani la rând şi era prezentat drept cel care l-a învins pe Jean-Claude Van Damme. Făcea un turneu prin România şi înregistra victorii zdrobitoare prin oraşele prin care trecea. La Constanţa, s-a dat anunţ de participare – cine vrea să se lupte cu Jimmy Mitchell. Am fost mai mulţi, iar când ni s-a pus o casetă cu meciurile lui, cei care veniseră au început să renunţe, unul câte unul. Ba că am operaţie, ba că am glezna umflată…
Am rămas eu singur. Mi s-a spus să renunţ şi eu, că am doi copii. Însă nu am dat înapoi. «Tot om e şi el, are tot două mâini şi două picioare», am spus. Astfel că am trecut la pregătirea pentru acest meci. Partida s-a disputat în Sala Sporturilor, timp de şase reprize, aşa era pe atunci. Lume puhoi. A fost scos şi un ecran afară. Jimmy Mitchell a venit cu un staff întreg. Manager, doctor. A fost un spectacol adevărat, meciul încheindu-se la egalitate. La final, americanul m-a lăudat dar, după părerea mea, n-a vrut să mă bată, m-a protejat. În timpul meciului, n-am simţit loviturile, însă apoi nici nu mai puteam merge ca lumea. Păşeam pe vârfuri şi nici nu mă puteam aşeza pe toaletă“, arată Samir Regep.
A fost primul antrenor al lui Edi Irimia
Printre cei care au lucrat în sala de antrenament cu tehnicianul constănţean se numără şi promotorul Eduard Irimia, preşedintele Superkombat. Acesta este născut în Ploieşti, dar a locuit o perioadă (între anii 1986 şi 1995) la Constanţa, cu familia.