„Spune-le, finule, ce ai făcut şi tu cu arbitrul ăsta!”, i-a spus Gigi Becali lui Cristi Borcea, luni seara, atunci când dinamovistul ”mitralia” arbitrajul lui Drăgănescu de la Rapid – Pandurii (1-1). Patronul Stelei vorbea despre faza anulării unui gol perfect valabil la meciul dintre Dinamo şi Ceahlăul, disputat pe 22 septembrie 2010, în Ştefan cel Mare.

Atunci, în minutul 36, Drăgănescu i-a anulat lui Forminte o reuşită corectă, înainte de a verifica semnalizarea asistentului Eduard Crângaşu, însă CCA l-a considerat vinovat doar pe cel din urmă. Conform surselor prezente la judecarea speţei, ”tuşierul” ar fi fost cel care a mers pe mâna lui Drăgănescu, din ”spirit de solidaritate a brigăzii”.

Vasile Avram, preşedintele CCA, i-a dat o lecţie asistentului Eduard Crângaşu, reţinându-l de la delegări până la sfârşitul turului Ligii I şi retrogradându-l din lotul A. Conform aceloraşi surse, după meciul de pomină din Ştefan cel Mare, Drăgănescu a fost suspendat opt etape, dar a fost iertat mai devreme, la fix pentru a masacra partida Rapid – Pandurii. Arbitrul Mugurel Drăgănescu nu a răspuns ieri la telefon, deşi Libertatea a încercat să-l contacteze toată ziua de ieri pentru a-i lua punctul de vedere.

Sandu: ”Curăţati-i pe toţi”

Conform unor surse autorizate, Drăgănescu ar fi avut şanse să scape mai uşor după ”prăpădul” de la Rapid – Pandurii, însă şeful FRF, Mircea Sandu, a avut luni dimineaţă o întrevedere cu Vasile Avram, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, pe care l-ar fi avertizat: ”Ori îi cureţi pe toţi, ori te laşi!”. Deşi nu depinde de banii din arbitraj, Drăgănescu era perceput ca ”băgat în fel de fel de combinaţii, prieten cu toată lumea”. ”Naşul” a vrut să tragă şi un semnal de alarmă: ”Cine greşeşte în etapa asta, nu mai are ce căuta în arbitraj!”.

Mugurel Drăgănescu: Şef AJVPS Câmpina şi patron de restaurant

Drăgănescu a absolvit, în 1999, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii ”Transilvania” din Braşov. Acum, el e directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Câmpina, unde administrează un domeniu de vânătoare de 90.000 de hectare, conduce 20 de subordonaţi şi manageriază cei aproape 700 de membri, 300 de vânători şi 350 de pescari.

”Nimic nu se împuşca fără autorizaţie de la noi”, spunea recent Drăgănescu. Patrimoniul asociaţiei include şi vile de protocol în Câmpina, Breaza, Sinaia şi Valea Doftanei, iar Mugurel participă des la vânătoare alături de mari politicieni şi afacerişti. Drăgănescu deţine, împreună cu tatăl său, un restaurant select în Câmpina, numit ”New Lac”, astfel că el nu trăieşte din baremurile de arbitraj.

A debutat în Braşov

Mugurel Drăgănescu, născut la Sinaia, şi-a început activitatea în arbitraj la Braşov în anul 1997 iar din 2002 activează în cadrul Comisia Judeţeană de Arbitraj Prahova. Faptul că activat în Braşov l-au făcut să fie bănuit de relaţii apropiate cu Dinu Gheorghe, care a activat o perioadă ca preşedinte al lui FC Braşov.

Debut pe plan judeţean: la Codlea, judeţul Braşov.
Debut Divizia C: Metalurgistul Cugir – Minerul Moldova Noua 1-0, 28.04.2001, circa 35 meciuri; Debut Divizia B: Bucovina Suceva – Rulmentul Alexandria 3-1, 28.09.2002, circa 85 meciuri;
Debut Liga 1: FC Vaslui – FC Arges 3-0, 12.04.2006, circa 50 meciuri.

Drăgănescu, spaima urşilor din Sinaia

Deşi a fost retrogradat de CCA din lotul A după meciul Rapid – Pandurii, Drăgănescu e ocupat. Pe 15 septembrie, el a dat liber la vânat cerb, mistreţ, păsări şi urşi, şi supraveghează personal împuşcarea acestora din urmă, care creează probleme în oraşul Sinaia. După ce se va ocupa de îmblăniţi, arbitrul se va ocupa cu verificarea adăposturilor şi a punctelor de hrană, dar şi cu însoţirea oamenilor politici şi de afaceri însemnaţi, români şi străini, care vizitează frecvent Valea Prahovei, pentru a se recrea prin împuşcarea vânatului local.

 
 

Urmărește-ne pe Google News