CFR Cluj – Slavia Praga 0-1

Marcator: Masopoust (28)

ACTUALIZARE 20 august: Meciul a început. La oaspeți, Nicolae Stanciu este titular, iar Alexandru Băluță, doar pe lista de rezerve. În tribune sunt 18.000 de oameni.

URMĂRIȚI PARTIDA LIVE, AICI

ACTUALIZARE 20 august. Dan Petrescu nu va putea conta pe Juan Culio nici la meciul tur cu Slavia Praga. Mijlocașul argentinian a forțat revenirea pe teren și s-a accidentat din nou.

ACTUALIZARE 20 august. Partida se dispută cu casa închisă. Toate biletele au fost epuizate în câteva zile, astfel că în ziua meciului, casele de bilete din Gruia vor fi închise!

ACTUALIZARE 20 august. Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Slavia Praga este marea favorită în întâlnirea din play-off-ul Ligii Campionilor, precizând că va fi foarte greu pentru jucătorii săi să nu primească gol în cele două manşe.

„Slavia Praga este o echipă foarte puternică, un club cu un buget extraordinar. Are jucători de mare valoare şi a câştigat campionatul în Cehia. Cei de la Slavia sunt mari favoriţi în acest meci. Toată lumea din România a început să creadă în CFR Cluj.

Până acum nimeni nu credea în Dan Petrescu şi CFR Cluj, doar după acest meci (n.r. – cu Celtic Glasgow) sau schimbat opiniile. Băieţii mei au câştigat foarte mult entuziasm şi încredere. Ştim că la fel ca la meciul cu Celtic, dacă nu marcăm goluri va fi imposibil să ne calificăm. Slavia Praga e foarte greu de oprit, are foarte mulţi jucători foarte buni în atac. Va fi foarte greu să nu primim gol şi în meciul de acasă şi în cel din deplasare. Trebuie să marcăm goluri dacă vrem să ne calificăm”, a afirmat Petrescu.

Acesta a precizat că Nicolae Stanciu este un jucător de clasă căruia jucătorii săi trebuie să îi acorde o atenţie sporită.

„Nu ştiu dacă Stanciu va juca de la început la Slavia. Dar să nu uităm că la ei în lot este şi Băluţă, care nu prinde primii 18, aşa de mare valoare are lotul lor. Dacă va juca Stanciu ce pot să spun… este un jucător de echipă naţională, a marcat foarte multe goluri pe unde a jucat. Chiar de când a venit la Slavia a marcat deja două goluri. E clar că va fi un pericol constant pentru noi, la fel ca şi ceilalţi jucători de atac ai lor. Nu poţi să spui că numai unul e periculos, însă Stanciu e un jucător de clasă şi e clar că trebuie să avem mare grijă la cum şutează de la distanţă şi la cum reuşeşte să se desprindă mereu de adversar. Trebuie să fim foarte atenţi şi să ne dublăm mereu”, a explicat Dan Petrescu.

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, marţi, de la ora 22:00, pe teren propriu, formaţia Slavia Praga, într-o partidă contând pentru prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor.

Formaţia cehă, la care joacă românii Alexandru Băluţă şi Nicolae Stanciu, nu a pierdut în cele şase meciuri disputate de-a lungul timpului cu echipe din România (două victorii, patru egaluri).

Slavia a învins CFR, 4-2, în 2010

CFR Cluj și Slavia Praga au jucat un amical pe 11 iulie 2010, iar cehii s-au impus cu 4-2. Echipa din Gruia era antrenată de italianul Mandorlini. CFR a început în formula: Stăncioiu, Tony, Veloso, Piccolo, Alcantara, Cadu, Deac, Dani, Bjelanovic, Dică, Kone. Cele două goluri reușite de CFR Cluj au fost marcate de Traore.

ACTUALIZARE 19 august. Arbitrul turc Cuneyt Cakir va fi ajutat de asistenţii Bahattin Duran şi Tarik Ongun, al patrulea oficial va fi Huseyin Gocek, arbitru video a fost nominalizat Mete Kalkavan, iar arbitru asistent video va fi Ali Palabiyik.

Cakir (42 ani), arbitru internaţional din 2006, a condus până acum 51 de meciuri în Champions League, printre care şi finala din 2015, Barcelona – Juventus (3-1).

Cuneyt Cakir a arbitrat-o de trei ori pe Steaua în cupele europene, în meciul cu Motherwell (3-0) din 30 iulie 2009, în turul al treilea preliminar al Europa League, în partida cu Schalke 04 (0-3) din grupele Ligii Campionilor, pe 18 septembrie 2013, şi la eşecul cu Sporting Lisabona (1-5) din play-off-ul Champions League, pe 23 august 2017.

Belgianul Thibault De Gendt va fi delegat UEFA, iar observator pentru arbitri a fost desemnat germanul Eugen Strigel.

Slavia, la care joacă românii Alexandru Băluţă şi Nicolae Stanciu, nu a pierdut în şase meciuri cu echipe din România (două victorii, patru egaluri).

Urmărește-ne pe Google News