Noii proprietari vor plăti 2,5 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de euro) pentru acțiuni. Încasările vor intra într-un cont bancar înghețat aparținând lui Roman Abramovich, pentru a fi donate unor organizații de caritate.
Alte 1,75 miliarde de lire sterline vor fi virate pentru dezvoltarea clubului din Premier League, acest lucru vizând investiții în Stamford Bridge, academie, echipa feminină și finanțarea Fundației Chelsea.
În declarație, reprezentanții Chelsea a transmis că procesul de vânzare ar trebui să se finalizeze la sfârșitul lunii mai. Preluarea va necesita aprobarea autorităților engleze de fotbal și a guvernului britanic.
Chelsea operează sub o licență specială de la guvernul Regatului Unit, care se încheie pe 31 mai, dar luna trecută, secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a declarat că echipa beneficiază de o prelungire a termenului pentru a finaliza vânzarea.
Boehly, un investitor și om de afaceri american, care are o avere netă raportată de 4,5 miliarde de dolari (4,2 miliarde de euro), potrivit Forbes, este co-proprietar al echipei Dodgers – o franciză de baseball din SUA – și al echipei americane de baschet feminin Los Angeles Sparks și deține o participație în renumita franciză NBA LA Lakers.
Consorțiul său îi mai include pe directorul american de PR Barbara Charone, omul de afaceri britanic Jonathan Goldstein și jurnalistul britanic Daniel Finkelstein.
Un alt consorțiu care a fost în cursa pentru cumpărarea lui Chelsea e condus de Sir Martin Broughton, la care s-ar fi alăturat și Lewis Hamilton și Serena Williams, iar altul, de co-proprietarul Boston Celtics, Stephen Pagliuca.
Un purtător de cuvânt a declarat că Abramovici „își menține angajamentul” de a dona banii și se va asigura că încasările din vânzare „vor merge către cauze bune”.
Clubul a fost scos la vânzare înainte ca proprietarul Roman Abramovici să fie sancționat pentru legături cu președintele rus Vladimir Putin.