“Câinii” au realizat un meci bun în faţa unei echipe calificate la Cupa Mondială din Africa de Sud, reprezentativa statului Coreea de Nord. În afara golului reuşit de Claudiu Niculescu (14), dintr-un penalty scos de Gabi Torje, elevii pregătiţi de Cornel Ţălnar au mai avut câteva situaţii bune de a marca în prima repriză, cea mai mare fiind irosită de brazilianul Leonardo (45 – bară). De altfel, fundaşul sosit de la Tilburg (Olanda) a lăsat o bună impresie şi ar putea fi oprit în lot.

Nord-coreenii, veniţi dintr-o ţară roasă încă de comunism, au reuşit însă să egaleze în prima parte, în minutul 21, aşa că meciul n-a mai fost o glumă pentru români. Mai mult, după pauză, s-a jucat pe contre, iar în final de meci, fundaşul spaniol Molinero (89) a reuşit să dea lovitura, cu un şut în vinclul porţii adverse: 2-1 pentru Dinamo! “A fost un test util contra unei echipe arţăgoase”, a precizat, după meci, Claudiu Niculescu.

Cel mai confortabil pe gazon s-a simţit mijlocaşul roş-albilor, Andrei Mărgăritescu, poreclit “China” de colegi din cauza trăsăturilor asiatice ale feţei. Dinamo a început în formula Dolha – Molinero, D. Grigore, L. Goian, Leonardo – Torje, Mărgăritescu, Boştină, Ad. Cristea – Niculescu, A. Cristea. Au mai jucat Cr. Munteanu, Scarlatache, Pulhac, Zicu, M. Niculae, D. Kone, L. Ganea, Alexe. Următoarea partidă de verificare a bucureştenilor va avea loc mâine, cu echipa de ligă secundă Universitatea Cluj-Napoca.

Negocieri cu Drpici şi Rivas

Cornel Ţălnar, antrenorul lui Dinamo, a recunoscut ieri că au existat tratative cu doi fundaşi centrali. Dinamo a fost în discuţii cu spaniolul David Rivas (31 de ani), de la Betis, şi cu croatul Dino Drpici (28 de ani, foto), de la divizionara secundă Karlsruher SC.

Urmărește-ne pe Google News