Căpitanul ”tricolorilor” a părut un pic cam timid în startul confruntării cu deţinătoarea Ligii Campionilor. Chivu a comis primul fault al meciului de marţi seară, secerându- l pe portughezul Cristiano Ronaldo, care se lansase impetuos spre poarta italienilor. Folosit pe postul de fundaş central de antrenorul Jose Mourinho, românul nu s-a înţeles mai deloc cu celălalt stoper al nerazzurrilor, Rivas, dar a câştigat la capitolul siguranţă după pauză, când a făcut pereche în centrul defensivei cu experimentatul columbian Cordoba.

A primit nota 6,5

A avut câteva intervenţii extrem de importante spre finalul meciului, la una dintre ele oprindu-l din acţiune pe atacantul bulgar Dimităr Berbatov, scăpat singur spre careul milanezilor. Cum era de aşteptat, prestaţia bună a lui Chivu nu a trecut neobservată de presa italiană. “Chivu a ieşit cu fruntea sus dintr-un meci foarte dificil”, a scris site-ul ilsussidiario.it.

“Un joc pozitiv pentru Chivu. A fost extrem de inspirat pe final, când l-a blocat pe Berbatov, care scăpase spre poartă”, a titrat şi eurosport. it, care i-a acordat românului nota 6,5, aceeaşi primită şi din partea agenţiei Datasport.

Săpunaru, decisiv

Cristian Săpunaru (24 de ani, foto) a fost titular pentru FC Porto, care a remizat pe terenul lui Atletico Madrid (2-2), şi a avut o contribuţie importantă la primul gol al portughezilor. Insistenţa fundaşului român l-a obligat pe un adversar să degajeze la întâmplare, iar mingea a ajuns la Lisandro, care a marcat. Săpunaru a primit un cartonaş galben în minutul 28 şi a fost înlocuit în minutul 79, din cauza unei accidentări.

Liga Campionilor, optimi de finală

Marţi

Inter – Manchester United 0-0
Lyon – Barcelona 1-1 (Juninho 7 / Henry 67)
Atletico Madrid – FC Porto 2-2 (M. Rodriguez 3, Forlan 45+2 / Lopez 22, 72)
Arsenal – AS Roma 1-0 (Van Persie 37-pen.)

Aseară

Real Madrid – Liverpool (după închiderea ediţiei)
Chelsea – Juventus (după închiderea ediţiei)
Sporting – Bayern (după închiderea ediţiei)
Villarreal – Panathinaikos (după închiderea ediţiei).

Urmărește-ne pe Google News