Pentru a ajunge căpitanul naţionalei României şi mare vedetă la Inter, Cristian Chivu (28 de ani) nu s-a dat în lături de la nimic. Daniel Anghel (28 de ani), prietenul din copilărie al jucătorului lui Inter, povesteşte cum pe Cristi îl prindea noaptea pe terenul de fotbal al Şcolii Sportive nr. 8 din Reşiţa şi că actualul lider al tricolorilor nu era nici pe departe un sfânt.

“Eu şi Cristi am copilărit împreună, pe Aleea Herculane. Aici ne jucam „Nouă pietricele” şi „Ascunsa” şi tot pe aici băteam mingea. În blocurile de pe alee erau destui copii talentaţi la fotbal şi mai tot timpul ni-l petreceam pe teren. Am fost colegi la Şcoala Sportivă nr. 8 şi apoi la liceul cu acelaşi profil. Era îndrăgostit de acest sport şi s-a văzut că, încă de mic, avea stofă de fotbalist”, îşi aminteşte Daniel Anghel, prietenul din copilărie al lui Cristi.

Rugat să povestească un episod hazliu cu Chivu, Daniel Anghel şi-a amintit: “Noi eram toată ziua la fotbal pe terenul de la Şcoala Sportivă nr. 8. Într-o zi, când am ajuns noi acolo, terenul era ocupat de alţi copii. Noi eram nişte pricăjiţi, firavi, vai de mama noastră, dar eram şi răi. Am început să aruncăm cu pietre pe teren ca să plece ăia şi să jucăm noi. Chivu era un schilod, ca şi mine, dar l-a prins pe unul dintre ei şi i-a dat un şut în fund. L-a ameninţat să nu mai vină pe acolo că iese urât. S-a conformat, de frică”.

Deşi avea o înfăţişare de îngeraş, în copilărie, Cristi Chivu făcea legea în cartier. Îşi apăra drepturile şi teritoriul împărţind pumni şi picioare puştilor care se aflau în tabăra adversă. Sau cel puţin aşa susţine Daniel Anghel, prietenul lui de atunci.

Urmărește-ne pe Google News