Oarecum neaşteptat, Federaţia Română de Handbal a mers pe filiera franceză atunci când a ales antrenorul care va conduce naţionala masculină în barajul de calificare la Mondialele din 2015. Alesul este Christian Gaudin, tehnicianul care a făcut din Saint Raphael o formaţie de top în Hexagon. Aflat la un stagiu de antrenori la Istres – are categoria a 4-a -, Rareş Fortuneanu (35 de ani) l-a descris în cuvinte frumoase pe cel care i-a fost antrenor timp de 10 ani. “Christian a făcut parte din grupul Barjots, în 1995, şi Costauds, în 2001, câştigând titlul mondial. A fost portar. Antrenorul său de la echipa Franţei, Daniel Costantini, i-a devenit model atunci când a trecut pe banca tehnică”, ne-a declarat Fortuneanu.

Ţinteşte mereu primul loc

Acesta a continuat: “Gaudin e un tip foarte exigent. Pune accent pe disciplină, atât în pregătire, cât şi în timpul jocului. Vrea să fie campion. Îşi propune mereu să câştige, indiferent dacă e vorba de handbal sau dacă joacă table. Pentru el, locul 2 nu contează. Vrea ca jucătorii săi să nu-şi plece niciodată capul, iar dacă pierd, să o facă demn”.
Gaudin a vorbit cu Fortuneanu despre naţionala noastră. “Cunoaşte jucătorii, în special nucleul de la Constanţa. E foarte optimist. Ştie că România pleacă cu şansa a doua în dubla cu Suedia, din iunie, dar crede că asta ne avantajează, pentru că noi nu avem nimic de pierdut. Şi eu sper să obţinem calificarea la Mondiale. Jucătorii, suporterii, care sunt tot mai mulţi, ar merita- o. Ar fi bine şi pentru preşedintele actual al federaţiei, care are nevoie de rezultate pozitive”, a concluzionat cel care va deveni antrenor secund la Saint Raphael din campionatul viitor.
foto: Marian Burlacu

Urmărește-ne pe Google News