2024: Norvegianul André Drege, de 25 de ani, cade mortal într-o coborâre în timpul etapei a 4-a din Turul Austriei, în regiunea Grossglockner, pe una dintre cele mai cunoscute șosele alpine din țară.

2023: Elvețianul Gino Mäder, de 26 de ani, moare din cauza rănilor suferite în urma unei căderi la mare viteză într-o coborâre la sfârșitul etapei a 5-a din Turul Elveției. În același an, japonezul Kota Ikarashi, de 21 de ani, moare după ce a fost lovit de o mașină venită din sens opus în timpul etapei 1 din Turul Hokkaido, o competiție japoneză din cadrul UCI Asia Tour.

2019: Belgianul de 22 de ani Bjorg Lambrecht moare din cauza rănilor suferite după ce a căzut și s-a lovit de o structură de beton în timpul etapei a 3-a din Turul Poloniei.

2017: Americanul Chad Young este implicat într-o cădere colectivă în timpul Turului de Gila din New Mexico (sud-vestul Statelor Unite). Grav rănit la cap, el moare cinci zile mai târziu.

2016: Belgianul Antoine Demoitié moare după ce a fost lovit de o motocicletă în urma unei căderi la Sainte-Marie-Cappel, în cursa clasică Gent-Wevelgem.

2014: Primul deces într-o competiție de mountain bike. Olandeza Annefleur Kalvenhaar, de doar 20 de ani, face o săritură mortală într-o cursă de cross-country la Méribel (Alpii francezi).

2011: Belgianul Wouter Weylandt moare într-o coborâre pe Passo del Bocco, la 25 km de finalul etapei a 3-a din Turul Italiei la Rapallo.

2010: Italianul Thomas Casarotto (19 ani) intră în comă după ce a lovit o mașină de pe marginea drumului, în timpul unei etape din Turul Friuli amator. El moare patru zile mai târziu.

2006: Spaniolul Isaac Galvez moare într-o cădere pe pista din Gent, în timpul competiției de Șase Zile.

2003: Kazahul Andrei Kivilev cade lângă Saint-Chamond în timpul etapei a doua din Paris-Nisa. Moare a doua zi la spitalul din Saint-Etienne.

1999: Spaniolul Manuel Sanroma face o cădere mortală în apropierea finalului etapei a doua din Turul Cataloniei.

1995: Italianul Fabio Casartelli, campion olimpic en-titre, cade în timpul coborârii din Col du Portet dAspet, în etapa a 15-a a Turului Franței. El moare câteva ore mai târziu.

1987: Spaniolul Vicente Mata este lovit de o mașină în timpul Trofeului Luis-Puig, în Spania. Belgianul Michel Goffin intră în comă după o cădere în Turul Haut-Var din Franța și moare șase zile mai târziu.

1986: Italianul Emilio Ravasio, victima unei căderi în prima etapă din Turul Italiei, moare două săptămâni mai târziu.

1984: Portughezul Joaquim Agostinho lovește un câine aproape de linia de sosire a unei etape din Turul Algarve, în Portugalia, și moare zece zile mai târziu.

1976: Spaniolul Juan Manuel Santisteban moare într-o cădere în prima etapă din Turul Italiei.

1972: Spaniolul Manuel Galera moare într-un accident în timpul unei etape din Turul Andaluziei.

1970: Belgianul Jean-Pierre Monseré, campion mondial en-titre, lovește o mașină venind din sens opus în timpul Marelui Premiu de la Rethy (Belgia). (AFP)

Urmărește-ne pe Google News