Chiar și Gigi Becali, patronul „roș-albaștrilor”, personaj care mai degrabă îi face praf pe fotbaliști, n-a contenit cu laudele la adresa jucătorului cumpărat în vară de la ACS Poli Timișoara. „Ovidiu Popescu o să fie mai tare ca Pintilii. O să vedeţi într-un an jumate că o să fie peste el: e şi mai tehnic, şi mai puternic. Popescu şi-a făcut treaba. El nu e fundaş dreapta, dar s-a descurcat. El joacă bine pe toate posturile, eu cred mult în el pentru viitor”.
Prima opțiune pentru jucătorul Under 21
Jucătorului bănățean îi priește nordul Moldovei. Ovidiu Popescu a mai punctat și-n Cupa Ligii, pe terenul celor de la FC Botoșani. Fotbalistul care a preluat numărul 23, pe care l-a avut și Nicolae Stanciu când a venit la gruparea „roș-albaștrilor”, a devenit prima opțiune pentru antrenorul Laurențiu Reghecampf pentru jucătorul under 21 pe care e obligat să-l folosească în competițiile interne. Asta pentru că portarul Cojocaru a fost cedat la Crotone, Florin Tănase s-a accidentat grav, iar ceilalți tineri din echipă nu pot emite pretenții de titularizare.
„Eu am început antrenoratul cu el, el a început fotbalul cu mine”
Ovidiu Popescu a fost descoperit întâmplător de Viorel Lolea. Acesta nu era antrenor în acel moment! „E o poveste foarte interesantă cum l-am descoperit pe «Piciul», așa i-am zis mereu. Era în 2001, el avea doar 7 ani. Eu eram încă fotbalist, aveam doar 24 de ani, dar trecusem prin patru operații la gleznă și încercam să revin pe teren. Mă mai visam fotbalist… Jucasem la juniorii de la CSM Reșița, la Muncitorul Reșița. La noi, în cartier, Moroasa îi spune, e o școală, care are un teren de sport cu o tribună. Eu mergeam acolo să mai fac câteva «scări» (n.r. – se antrena alergând în sus și-n jos pe trepte). Și când îmi terminam antrenamentul, îmi luam o sticlă de apă și mă uitam la copiii care veneau acolo să joace. Ovidiu mi-a sărit din start în ochi. L-am urmărit o zi, două, trei. Și i-am zis: «Mă, copile, tu unde joci fotbal?». Mi-a răspuns: «Nu mă ia nimeni, că sunt prea mic». «Prea mic de ce? De înălțime, de vârstă?». Nu mi-a mai răspuns. I-am zis să-și ia o minge, că-l antrenez eu. Așa a început el fotbalul cu mine și eu antrenoratul cu el. Eu nu aveam de gând atunci să mă fac antrenor. «Piciul» a început fotbalul dintr-o joacă. Iar eu antrenoratul la fel”, și-a reamintit, pentru „Libertatea”, Viorel Lolea.
„Dormea brațe în brațe cu Andrei Vaștag”
„A venit și Andrei Vaștag și m-am gândit să fac o grupă de copii la Muncitorul Reșița. Am vorbit acolo și am făcut-o. În grupa asta, el și cu Andrei Vaștag erau cei mai buni. Și erau de nedespărțit. Când mergeam în deplasări, ei dormeau mereu în același pat și brațe în brațe. Pe el l-a ambiționat foarte mult că Andrei Vaștag a ajuns la 16 ani la Viitorul, iar la 19 ani la Dinamo. Din păcate, Andrei Vaștag s-a «stins» și acum joacă la Cetate Deva. Ovidiu e extraordinar de ambițios. Și acum a ajuns la Steaua. Și încă mai are multe de arătat. Nu e acesta nivelul lui maxim. Și acum, când e liber, merge de unul singur în sala de forță. Are în cap numai fotbal și asta face tot timpul”, ne-a mai povestit Lolea.
„Postul lui de bază e de extremă stânga”
De când a venit la Steaua, Ovidiu Popescu s-a remarcat nu numai prin prestațiile sigure, dar și prin faptul că se descurcă lejer pe mai multe posturi. A jucat deja ca mijlocaș central, extremă stânga și fundaș dreapta. „Postul lui de bază e aripă stânga. Intra foarte bine în centru și marca goluri spectaculoase. Dar, când jucam cu Timișoara, cu Aradul, centre mai puternice, cu care aveam meciuri grele, intra în centru, ca mijlocaș central, și ținea echipa în spate. Are pătrunderi frontale foarte bune. N-o să se oprească aici”, ne-a mai declarat cel care l-a descoperit pe jucătorul Stelei.
Antrenorul care l-a descoperit pe Ovidiu Popescu a renunțat la această activitate. „Am fost antrenor la această grupă, apoi și la echipa de futsal a celor de la Muncitorul Reșița. Acum sunt președintele AJF Caraș Severin. Țin legătura cu «Piciul». El niciodată n-a uitat de unde a plecat, este un tânăr cu un extraordinar bun simț. Mai are un frate mai mare, care și el a jucat fotbal la nivel de juniori, dar s-a lăsat. Acum e prin Austria la muncă. Părinții sunt aici, în Reșița. Provine dintr-o familie decentă, respectuoasă, așa cum sunt oamenii pe la noi, prin Banat”, a încheiat Viorel Lolea.